2016-01-09 04:15:00
Kia Rio testuje v
Kia Rio testuje v kamufláži
Zdroj: autoevolution.com

Nová Kia Rio usilovne testuje. Prísť má už tento rok

Kia Rio je populárnym modelom v triede B, ktorý už niekoľko rokov vyzýva na súboj majstrov triedy.

Presvedčiť zákazníkov prejsť na stranu Kie sa chystá už štvrtá generácia modelu Rio. Nový hatchback sa chystá vstúpiť do boja v preplnenom segmente už tento rok. Momentálne sa podrobuje testovaniu v okolí nemeckého vývojového centra automobilky. Jeho dizajn zostáva vďaka výraznej kamufláži záhadou, nezdá sa však, že by sa Kia pokúšala o úplnú uniformitu svojich modelov a pravdepodobne si aj nové Rio zachová svoj vlastný, i keď Kia dizajn.

Nové Rio má okrem moderných prvkov konektivity na palube priniesť i odľahčenie konštrukcie pri súčasnom spevnení a zlepšení výsledkov v crash testoch. Model má mať viacero súčastí spoločných s modelom i20 od Hyundaiu.

V ponuke motorizácii by sa nemali diať veľké zmeny, i keď je možný príchod nového prepĺňaného trojvalcového jednolitra, ktorý najskôr zavítal do Cee´du. Tu by mohol byť k dispozícii s nižším výkonom. Súčasné Rio ponúka dva naftové a dva benzínové agregáty. Naftu zastupuje maličký 1,1 litrový trojvalec CRDi, 1,4 litrový štvorvalec CRDi. Benzín začína na 1,2 litrovom atmosférickom agregáte a končí na 1,4 litrovom kolegovi. Prepĺňaný jednoliter (ak sa tam objaví) by mohol byť vrcholom ponuky. Niektorý však špekulujú aj o uplatnený väčšieho 1,6 litrového GDi motora. Skôr sa však priame vstrekovanie dostane aj do menších motorov. Dostávame sa však do neistých vôd.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo