2015-11-19 10:20:00
Range Rover Evoque
Range Rover Evoque
Zdroj: Range Rover

FOTO + VIDEO: Nový Range Rover Evoque Convertible prezentuje sexi Naomi Harris

Nevšedný model Evoque Convertible prichádza. Herečka z najnovšej bondovky mu svedčí.

Pre automobilového fanúšika je obvykle tvár a telo, ktoré sa pri novom modeli ukazuje iba doplnkom. Z fotografií najnovšieho Evoque to ale pôsobí skôr naopak. Evoque je doplnkom pre Naomi Harris. A to hneď v dvoch významoch. Jednak je pre oči motoristického fanúšika Naomi Harris krajšia ako veľmi neobvyklý Evoque Convertible, jednak jej to auto svedčí a môže sa stať vhodným doplnkom podobne ako kabelka.

Hneď je teda jasné, že výber Naomi Harris pre prezentáciu nového modelu Evoque Convertible nie je náhodný. Auto jej svedčí. Evoque sa navyše môže zviesť na vlne záujmu, ktorú vyvoláva táto pôvabná herečka známa najmä z najnovších bondoviek vrátane Spectre.

Range Rover Evoque Convertible je zaujímavý a tiež najnovší počin britsko-indickej automobilky. Už samotný Evoque, ako menší spolužiak SUV Range Rover vyvoláva silné emócie, jeho verzia so sklápateľnou plátenou strechou dokáže vyvolať ešte intenzívnejšie reakcie. Je nepochybné, že sa auto nemôže páčiť všetkým, no značka Range Rover je presvedčená o tom, že si svojich zákazníkov, resp. svoje zákazníčky nájde.

Predstava jazdenia po bulvároch v Kalifornii, či príchod s autom bez strechy až na pláž, alebo len typická jazda v kabriolete s rozpustenými vlasmi, to sú pocity a predstavy, ktoré Evoque má evokovať. Nakoniec, keď môže byť SUV kupé, môže byť aj kabriolet nie?

Zdroj: Range Rover

Evoque Cabrio príde na európsky trh oficiálne začiatkom jari budúceho roka, do USA až v lete toho istého roka, no v Británii sa dá objednať už dnes. Automobil štartuje na sume 47 500 libier za naftovú verziu, resp. na sume 48 200,- (libier) za benzínovú. Pre cieľovú skupinu tohto automobilu už stačí iba objasniť, že ponúka dva stupne výbav. Nižší stupeň má štandardne 9-stupňovú automatickú prevodovku, pohon všetkých štyroch kolies (čo je dobré), veľké 20 palcové disky (čo je pekné), cúvaciu kameru (čo je potrebné), Meridian audio systém, xenónové reflektory a množstvo bezpečnostných asistentov spolu s náladovým osvetlením interiéru a dotykovou navigáciou. Vyšší stupeň pridáva priestorovú kameru s pozorovacím uhlom 360° (viac netreba), výkonnejší audio systém, systém automatického parkovania, a zopár ďalších asistentov vrátane kontroly mŕtveho uhla.

Pre ostatných čitateľov už len doplním, že automobil prichádza v dvoch motorizáciach. Základ tvorí silný naftový štvorvalec s objem dva litre označený TD4, ktorý dosahuje maximálny výkon 180 koní a maximálny krútiaci moment 430 Nm. Druhou verziou je benzínový štvorvalcový dvojliter s výkonom 240 koní a krútiacim momentom 340 Nm.

Naomi Harris a aj Evoque Convertible nájdete v galérii i v priloženom videu.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo