2015-11-11 14:45:00
VW Passat Alltrack
VW Passat Alltrack Ilustračné foto
Zdroj: Jozef Vydra

VW ponúkne majiteľom naftových áut v USA darčekové poukážky. Bude to stačiť?

Volkswagen ponúkne americkým majiteľom naftových verzií svojich automobilov darčekové poukážky a šeky.

Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) v snahe upokojiť amerických majiteľov menších dieselových vozidiel, ktorých zasiahol jeho emisný škandál, im plánuje ponúknuť darčekové karty a šeky v hodnote 1000 USD (927,99 eura). Uviedla to dnes agentúra AP s odvolaním sa na obchodníka s autami, ktorý je oboznámený s plánmi automobilky.

Má ísť o "gesto dobrej vôle" a ponuka sa bude týkať majiteľov áut so štvorvalcovým dieselovým motorom s objemom 2 litre. Podľa obchodníka, ktorý nechcel byť menovaný, majitelia týchto áut dostanú debetnú Visa kartu s 500 USD, ktoré môžu utratiť na čo chcú, a šek na ďalších 500 USD na výmenu oleja, servisné služby alebo nákup u obchodníkov s autami.

Hovorca americkej divízie VW si sídlom v Herndone, v štáte Virgínia, tieto informácie nekomentoval. Emisný škandál VW odhalila 18. septembra americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA), keď oznámila, že nemecká firma nainštalovala do vyše 480.000 dieselových áut v Spojených štátoch softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr priznal, že v USA jazdí približne 482.0000 dieselových áut vyrobených v rokoch 2009 až 2015 s týmto softvérom. A po celom svete ich jazdí zhruba 11 miliónov. Automobilka vymenila vedenie firmy a pripravuje sa na masové zvolávanie áut a "lavínu" žalôb po celom svete. Emisný škandál Volkswagenu sa môže stať najdrahším v histórii automobilového priemyslu.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo