2015-10-26 09:10:00
Fiat Tipo hatch
Fiat Tipo hatch
Zdroj: carscoops, rmcardesign.com

FOTO: Fiat Tipo hatchback už testujú. Dokáže narušiť stojaté vody v triede Golfa?

Fiat Tipo je novým modelom značky, ktorá už niekoľko rokov nemala v nižšej strednej triede poriadne zastúpenie.

Fiat pred istým časom oznámil návrat do triedy kompaktných vozidiel. I keď sme vyhlásenia o modelovej ofenzíve z taliansko-amerického koncernu už zopár ráz počuli, tentokrát to bolo naozaj. Popri budovaní modelového portfólia prémiovej Alfy Romeo si FCA ušporil peniaze aj na vybudovanie úplne nových modelov pre Fiat. Tie po dlhom čase nebudú vyzerať ako odmocniny z Fiatu 500, ale prinesú vlastný dizajn a najmä (údajne) cenovo dostupnú alternatívu k vozidlám nižšej strednej triedy. Nový Fiat Tipo sa už svetu ukázal vo verzii sedan. Práve táto príde na trhy ako prvá, no už dnes je jasné, že chvíľu po nej dorazí verzia hatchback, nasledovaná verziou kombi.

Zatiaľ čo sedan sa pomaly chystá do výroby, hatchback je ešte vo fáze testovania prototypov. No keďže sme jeho vizáž doteraz nemohli zočiť, tu je zopár špionážnych záberov prototypu vo výraznej kamufláži.

Samozrejme, dizajn nástupcu modelu Bravo bude niesť tie isté prvky ako Tipo sedan, avšak to ako sa dizajnéri pohrajú so zadnou časťou kratšieho auta (v porovnaní so sedanom) zostáva záhadou. Vizualizáciu najpravdepodobnejšieho vzhľadu nedávno priniesol RM Car Design. Už na prvý pohľad je však jasné, že nezávislí dizajnéri podcenili potrebu praktickosti pri takomto vozidle a dodali mu príliš úzke veko batožinového priestoru. Zatiaľ nie je známe ani meno nového auta. Uvidíme, či Fiat zostane pri názve Tipo aj vo verzii hatch, alebo mu dá iné meno. Bravo to však údajne nebude.

Nech už dizajn dopadne vo finále akokoľvek, vzhľad sedanu prezrádza, že sa po dlhom čase budeme môcť pozerať na autá, ktoré boli pre Fiat tak typické – relatívne lacné, s talianskym šarmom a eleganciou. Navyše koncern FCA robí všetko preto, aby vyvrátil fámy o nespoľahlivosti a nekvalite výroby, ktoré ešte stále pretrvávajú v spoločnosti. Uvidíme ako si s výrobou nového modelu poradí závod značky v Turecku, kde sa budú vyrábať všetky verzie.

Zdroj: carscoops, rmcardesign.com

jh
ZDROJ: Carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo