2015-10-21 08:40:00
Opel Insignia render +
Opel Insignia render + spy shots
Zdroj: Autoexpress.co.uk, autoevolution.com

FOTO: Opel to s útokom na Superb myslí vážne. Nová Insignia bude obrovská

Automobilka Opel už dávnejšie vyhlásila, že chce zaútočiť na pozíciu modelu Superb v oblasti rozmerov i praktickosti.

Zatiaľ čo v oblasti vonkajších i vnútorných rozmerov sa Insignia chystá do boja so Superbom, Opel pre svoju vlajkovú loď plánuje posun medzi prémiové vozidlá tak ako sa o to snaží Volkswagen so svojim Passatom, i Ford s Mondeom (Vignale).

Špionážne fotografie sú dôkazom, že Insignia skutočne porastie vo všetkých oblastiach. Napriek tomu bude ľahšia a Opel tvrdí, že ceny nebudú stúpať.

Rendery časopisu Autoexpress dokazujú, že Insignia si plánuje zobrať viacero prvkov z konceptu Monza, ktorý sme obdivovali pred viac ako rokom. Automobil bude mať karosériu v štýle kupé, pritom základný model nebude sedan, ale skôr praktický liftback tak ako Superb.

Zatiaľ čo rendery ukazujú dizajn blízky vzhľadu novej Astry a potvrdzujú nové smerovanie vonkajšieho vzhľadu automobilky Opel, špionážne fotografie šíriace sa po internete dokazujú, že Insignia skutočne nebude malé auto.

Nová Insignia bude mať k dispozícii najnovšie technológie vrátane svetiel Matrix i najnovšie motorizácie. Očakáva sa tiež plug-in hybrid a samozrejme kombi verzia. Insignia by mala prísť na trhy koncom budúceho roka, respektíve začiatkom roka 2017. Keďže však model intenzívne testujú už niekoľko mesiacov v uliciach, predpokladom je, že sa do výroby dostane skôr ako sa pôvodne očakávalo. Premiéru by mohla zažiť o rok v Paríži, teoreticky v Ženeve...

 

jh
ZDROJ: Autoexpress, Autoevolution

Komentáre k článku


Stream naživo