2015-10-04 13:25:00
Fisker už je Karma
Fisker už je Karma

Fisker Automotive sa mení na KARMA Automotive. Pomôže to?

Možno si spomínate na jedno z najzaujímavejších áut minulej dekády? Teraz vstáva z popola.

Fisker Automotive sa do hľadáčika fotoobjektívov dostal v roku 2008, keď predstavil svoj prvý a zároveň aj posledný model – Karma. Fisker počas svojej  krátkej existencie dokázal vyprodukovať niečo vyše 2000 týchto štvordverových sedanov. I keď sa Karma mala dostať do rúk zákazníkov už v roku 2009, nakoniec to bolo až o dva roky neskôr. O rok neskôr Fisker vyhlásil bankrot a jeho unikátny plug-in hybrid skončil. Značka sa pokúšala nájsť si svojho záchrancu a ten prišiel ako inak z Číny. Veľký výrobca automobilových súčiastok Wanxiang Group odkúpil značku a pomenoval ju New Fisker.

Dnes sa však už opäť volá inak. Fisker Automotive sa mení na Karma Automotive a chystá nový model. Teda vlastne ten pôvodný – Karmu. Model sa možno bude volať Karma Karma ako Ferrari La Ferrari, no možno kreatívci z Číny vymyslia nový názov, či ponechajú iba samotnú Karmu.

Automobilka okrem nového mena predstavila aj nové logo. Pre dizajnérskeho analfabeta ako som ja vyzerá ako podsvietené tlačidlo na bezkľúčové štartovanie, ale na tom nezáleží. Podstatné je, že Karma je späť a chystá obnovený plug-in hybrid, ktorý nebude mať priveľmi ďaleko od toho pôvodného. Avšak presné detaily zistíme neskôr.

jh
ZDROJ: Karma

Komentáre k článku


Stream naživo