2015-07-01 18:15:00
Bugatti Veyron Jean Bugatti
Bugatti Veyron Jean Bugatti
Zdroj: autoblog.com

Nástupca Bugatti Veyron bude predsa len hybrid

Martin Winterkorn, šéf koncernu Volkswagen prezradil prvých pár informácií o novom Bugatti.

Bugatti Veyron, ktorý prvýkrát uzrel svetlo sveta pred vyše desiatimi rokmi značka prestala vyrábať začiatkom tohto roka. Celkovo vyrobila 450 exemplárov v rôznych špeciálnych verziách. Navyšoval sa výkon, rýchlosť, menil sa dizajn i farby.

Posledný Veyron Bugatti ukázalo na autosalóne v Ženeve tohto roku. Volal sa Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse „La Finale“ a výnimočný bol špeciálnou farebnou kombináciou a ďalšími drahými drobnosťami.

Po dekáde s Veyronom ako čerešničkou koncernu Volkswagen, prichádza nová čerešnička. Jej názov zatiaľ nie je známy, dohadmi vás zaťažovať nebudeme. Čím vás ale zaťažíme sú skromné údaje o samotnom aute.

Už dlhšie vieme, že bude výkonnejšie, šialenejšie a pravdepodobne aj drahšie. Jeho výkon by mal byť vyšší než 1500 koní, pričom väčšina z týchto koní by mala byť zo stajne osemlitrového benzínového motora W16. Novinkou by mala byť dvojica elektrodúchadiel schopných dodať Veyronovi potrebný stlačený vzduch okamžite po štarte bez akéhokoľvek zaváhania. Je celkom možné, že okrem elektrického prepĺňania si Bugatti prichystá aj nejaký ten elektromotor o ňom sa však zatiaľ nikto nezmienil.

Zrýchlenie auta na 100 km/h by sa malo pohybovať tesne nad dve sekundy, maximálna rýchlosť by mala byť vyššia než 450 km/h.

Hybridný pohon sa skloňoval už v minulosti, rovnako tak i označenie „Chiron“. Uvedenie modelu by malo prísť až v roku 2017. Nemecké médiá informujú, že model mal prísť už tento rok, no šéf koncernu Winterkorn nebol s modelom spokojný a poslal ho na prerobenie. 

jh
ZDROJ: bild

Komentáre k článku


Stream naživo