2015-06-30 18:45:00

Volkswagen uvedie rodinu lacných áut s cenou od 8 do 11-tisíc eur

Šéf koncernu potvrdil pokračovanie snahy o vytvorenie lacných automobilov pre Áziu. Prvý príde sedan.

Značka Volkswagen sa už dlhé roky usiluje o vytvorenie lacných vozidiel pre rozvíjajúce sa ázijské trhy, no nie práve neúspešne. Šéf koncernu Volkswagen Martin Winterkorn sa vyjadril, že koncern v nasledujúcich rokoch uvedie až tri lacné modely pre čínsky trh a prípadne ďalšie trhy v okolí.

Nové automobily by mali prilákať k produktom koncernu väčšie množstvo zákazníkov a konkurovať lacným modelom od ďalších automobiliek.

Celkovo chce Volkswagen uviesť až tri modely. Prvým by mal byť zhruba v budúcom roku sedan, nasledovať by mal hatchback a tiež crossover. Či budú autá predávané pod značkou Volkswagenu, alebo pod inou značkou, prípadne VW vytvorí špeciálnu značku pre takéto autá zostáva zatiaľ nejasné. I keď sa v zahraničí šušká o novej nízkonákladovej značke, zatiaľ to vyzerá, že autá bude VW predávať pod vlastným logom.

Automobily budú vyrábané lokálne v Číne a v tejto krajine sa budú aj prioritne predávať. Winterkorn síce nevylúčil uvedenie modelov v iných krajinách – napríklad v Indii, kde VW tiež potrebuje zlepšiť svoju pozíciu, no je takmer isté, že do Európy sa takéto modely nedostanú. Rozhovor s Winterkornom uviedol nemecký Bild

 

jh
ZDROJ: bild

Komentáre k článku


Stream naživo