2015-02-04 13:20:04
Hyundai Tucson sa predstavil
Hyundai Tucson sa predstavil v prvom náhľade
Zdroj: Hyundai Motors Company

Hyundai Tucson - prvé obrázky dizajnu nového modelu SUV

Aj v Nošoviciach vyrábané kompaktné SUV Hyundai ix35 sa v tomto roku dočká novej generácie.

Spoločnosť Hyundai Motor zverejnila prvú ukážku dizajnu nového modelu Tucson, kompaktného SUV. Svetovú výstavnú premiéru bude mať na blížiacom sa ženevskom autosalóne 3. marca 2015. V tlačovej správe sa o novom aute hovorí ako o modeli Tucson, dnešná ix35 tak aj na slovenskom trhu zmení svoje meno.

Na prednej časti karosérie je charakteristická šesťuholníková maska chladiča Hyundai s chrómovaným rámikom úzke hlavné svetlomety. Maska nadväzuje na svetlá mohutným chrómovaným rámom. Pripomína to čiastočne riešenie, ktoré má modernizované Audi Q3. Dnes sa autá výrazne podobajú, nuž sa niet čomu čudovať.

Prezident a šéfdizajnér Hyundai Motor Group Peter Schreyer viedol tím, ktorý sa postaral o návrh dizajnu nového SUV. Schreyer o aute tvrdí, že sa jeho dizajn vyznačuje odvážnymi proporciami s ostrými krivkami a plynulými povrchmi: „Naše nové kompaktné SUV bude veľkým krokom vpred pre značku Hyundai v globálnom meradle. Nový Tucson má výrazný, atletický vzhľad a hrdý postoj.“

Zdroj: Hyundai Motors Company
Zdroj: Hyundai Motors Company

Kompaktné SUV Hyundai predávané na európskych trhoch sa aktuálne volá ix35, na ostatných trhoch je ale rovnaké auto známe ako Tucson (prípadne Tucson ix a Tucson ix35). To je meno, ktoré sa u predchodcu ix35 používalo aj v Európe. V novej generácii sa tak opäť globálne zjednotí názov tohto auta.

Hyundai si od uvedenia prvého modelu Santa Fe začiatkom minulého desaťročia vybudoval v Európe vysoké renomé v segmente SUV s vyše 1 miliónom predaných automobilov. Nový Tucson by mal značke Hyundai prispieť k stále vysokému záujmu o kategóriu SUV.

Zdroj: Hyundai Motors Company

Podľa (zatiaľ celkom nepotvrdených) informácií sa má skončiť výroba dnešnej ix35 teraz v lete. Nástupca sa má v predaji objaviť ešte pred koncom roka.

Jozef Vydra
ZDROJ: Hyundai Motor Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo