2014-09-23 17:38:26
Opel Mokka
Opel Mokka
Zdroj: Opel

Mokka bude mať nový motor. Nová 1,6 CDTi nahradí starú 1,7 CDTi

Krok na ktorý mnohí záujemcovia o toto vozidlo čakali. Starú klepotavú jednasedmičku nahradí nový modernejší motor 1,6 CDTi.

Vyskúšali sme ho už viac ráz, naposledy v Astre 1,6 CDTi. Tak ako každý motor, aj tento má svoje chybičky, no k modernému autu akým je Mokka sa hodí omnoho viac než stará, ale dobrá 1,7 CDTi.

Tá patrí kultúrou chodu k motorom z minulej dekády a k Mokke príliš nepasuje. Aj pri porovnaní dvojčiat Mokka a Trax vyšiel lepšie benzínový prepĺňaný motor aj napriek vyššej spotrebe.

Pôsobil živšie, bol kultivovanejší a omnoho príjemnejší. Po autosalóne v Paríži však benzínový agregát 1,4 T dostane adekvátnu naftovú úspornú konkurenciu.

Opel sa k tomu nevyjadril, no predpokladáme, že nový motor nahradí starý vo všetkých smeroch a bude spriahnuteľný aj s pohonom 4x4. Schopnosti Mokky v teréne sú síce minimálne, ale tá možnosť tu pochopiteľne je.

Prechod na novší agregát znamená nepatrný nárast výkonu o 6 koní a nárast krútiacieho momentu o 20 Nm. Podstatnejšou zmenou je už spomínaná lepšia kultivovanosť, lepšia spotreba a nižšie emisie.

1,6 CDTi plní emisnú normu Euro6 a aj v Mokke bez močoviny, vďaka pasci na NOx. K dispozícii bude tiež 6-stupňový automat. So šesťstupňovým základným manuálom bude mať kombinovanú spotrebu 4,1 litra a z nuly na 100 km/h zrýchli za 9,9 sekundy. Výkon bude klasických 100 kW (136 k) a 320 Nm krútiaceho momentu.

Do show roomov a konfigurátorov by táto motorizácia mala prísť začiatkom budúceho roka.

Ján Hargaš
ZDROJ: Opel via autoevo

Komentáre k článku


Stream naživo