2014-09-08 08:56:41
BMW M2
BMW M2
Zdroj: autoblog.com

A je to tu! M235i Bavorom nestačí, prichádza ozajstná nefalšovaná a prvá M2!

Hovorili sme si aká je M235i skvelá, a síce to nie je úplné M-ko, predsa len je to veľmi príjemné vozidlo.

Ale podľa najnovších fotografií zo známeho test centra takmer všetkých svetových automobiliek – nemeckých obzvlášť, teda z Nurburgringu to vyzerá, že M235i nebude tou najvýkonnejšou dvojkou...

BMW M235i je v súčasnosti najvýkonnejším BMW radu 2. Tento malý čert s radovým prepĺňaným šesťvalcom s výkonom 240 kW (326 k) a s krútiacim momentom 450 Nm sa zdá byť mimoriadne blízko k tomu, čo M-ko kedysi znamenalo – malé, čertovsky obratné autíčko s výborným výkonom a chuťou do pretáčavého šmyku.

Aj keď sa zdá byť veľmi dobré a vzhľadom na polovičnú cenu v porovnaní s M3 po nej túži nejedno srdce verné bavorským génom, prichádza skutočná náhrada za M1 coupe.

Zatiaľ sa o M2 veľa nevie. Všimnite si, že polepy skrývajú bočné časti auta, zdá sa, že vozidlo má širší rozchod kolies tak ako je to v prípade M3/M4... Zvonka je viditeľné, že M2 oproti M235i väčšmi prižmuruje očká a tvári sa drsnejšie.

Vonkajší vzhľad však nie je najdôležitejší, aj keď čo-to o aute prezrádza. Podstatné je, že pri M2 môžeme na rozdiel od M235i okrem M-paketu a mierne zvýšenému výkonu očakávať M podvozok, M dvojspojkovú prevodovku a nie mierne, ale poriadne zvýšený výkon. Neočakáva sa však, že by sa M2 pohybovala vo vodách M3 a M4. Odhad je, že eM dvojka bude mať okolo 380 koní (M3 a M4 majú 430 k). Aj to je ale viac ako dosť!

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo