2014-08-26 10:56:14
BMW Active Tourer 7miest
BMW Active Tourer 7miest a BMW 1 facelift
Zdroj: autoblog.com

Novinky od BMW: 7 miest pre Active Tourer a facelift pre rad 1

BMW vyslalo do ulíc svoje najmenšie „deti“, ak nerátame MINI. BMW 2 Active Tourer narástlo, jednotkový hatchback zas opeknel.

Model BMW 2 Active Tourer vyvolal rozporuplné reakcie už len tým, že vznikol. Má predný náhon a vo svojej podstate má ďaleko od koreňov vozidiel s vrtuľkou na kapote. Lenže časy sa menia a mať BMW je dôležitejšie než to aké BMW vlastne máte.

A práve preto je tu Active Tourer, prvý model s predným náhonom a prvý model, ktorý sa viac podobá na rodinné MPV od značky s horším cvengom, ako na auto z Bavorska. Napriek tomu sa Active Tourer dozaista stane horúcim artiklom a preto sa nemožno čudovať ešte praktickejšej verzii tohto modelu.

Fotografi zachytili výrazne zväčšenú a predĺženú verziu Active Tourera, ktorá nabrala kilečká najmä v zadných partiách. Namiesto piatich sedadiel a veľkého kufra sa tak zdá, že v „XL“ verzii bude možné voziť až sedem ľudí a miesto sa nájde aj na batožinu. Z fotografií sa navyše zdá, že ani sedemmiestna verzia nebude trpieť na nedostatok miesta v kufri, čím by Active Tourer mohol získať konkurenčnú výhodu. Na detaily si však budeme musieť počkať až do oficiálneho predstavenia

 Druhou novinkou brázdiacou európske cesty je update radu 1. Aj keď sa rad 1 bunkovým delením zmenil na 1-tku a 2-jku iba nedávno, nové črty dostane aj starnúce BMW 1. Na fotografiách vidíte trojdverovú verziu so športovým paketom (disky vyzerajú ako od M-ka). Už na prvý pohľad je vidieť niekoľko zmien. Prednedávnom sa po cestách pohybovali verzie s výrazne zakrytou prednou časťou. Facelift sa však dotkol aj bokov a zadku auta, pričom si môžeme byť istí, že najviac zmien je vo vnútri.

Zatiaľ čo médiá špekulujú nad i9-tkou s benzínovým šesťvalcom a hybridným pohonom, či nad výzorom X7-čky alebo potenciálnym oživením projektu BMW 6 Gran Touring (konkurent pre Mercedes CLS Shooting Brake), automobilka z Mníchova si veselo testuje svoje najmenšie modely.

V dohľadnej dobe však prídu na rad aj väčší páni na holenie, no o tom až potom :).

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo