2014-07-30 13:34:08
Range Rover Sport SVR
Range Rover Sport SVR

VIDEO: Nürburgring na SUV-čku? Range Rover Sport SVR to dal za rekordných 8,14!

Predbehnúť na najslávnejšom okruhu superšporty a pritom byť vysoko nad zemou? Aj to sa dá. Ak sedíte v správnom aute.

Range Rover Sport SVR sme si už ukázali a vypočuli pri príležitosti osláv motorizmu v anglickom Goodwoode. Jeho vylepšená 5,0 litrová V8-čka má zvuk ako nahnevaný dinosaurus a presne také veľký je sám. Zvládol to s výkonom neskutočných 550 koní, s pohonom 4x4 v sériovej výbave, s výbornou prevodovkou od ZF a bez ďalších úprav. Zeleným peklom pod hradom Nürburg prešiel za neuveriteľných 8 minút a 14 sekúnd.

 „Nürburgring je najlepší okruh na vývoj a testovanie vozidiel. Vďaka jeho 20-tim kilometrom a viac než 70-tim zákrutám sa autá stávajú silnejšie, odolnejšie a rýchlejšie. Chceli sme zistiť, či sa SUV dokáže správať ako športové auto aj v tomto náročnom prostredí. Výsledky sú famózne a Range Rover Sport SVR demonštruje svoje obdivuhodné schopnosti na ceste,“ povedal Mike Cross, šéfinžinier Land Roveru.

Za volantom sedel testovací vodič spoločnosti Land Rover (zatiaľ bez mena). Toto besné vozidlo vyvinulo oddelenie Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, ktoré sa okrem vývoju superšportových áut venuje aj histórii značiek.

Najúžasnejšie na tomto aute je práve to, že neostane len pri prototype. SVR-ko sa dostane do rúk záujemcov už v roku 2015.

Jeho výkon a zvuk si môžete vychutnať na priloženom videu.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Land Rover, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo