2014-04-22 12:15:00
Volvo XC 90 2014
Volvo XC 90 2014
Zdroj: autoexpress.co.uk

Bude takto vyzerať nové Volvo XC 90? Takmer určite áno!

Avšak stopercentne istí si môžeme byť až po oficiálnom predstavení v Paríži. Tieto rendery však majú extrémne blízko k realite.

Pochádzajú totiž priamo od Volva. Ale aby to nebolo také „jednoduché.“ Obrázky síce sú od Volva, no ešte stále nie je nič isté. Na svetlo sveta ich exkluzívne priviedol britský autoexpress, ktorého redaktori sa v pripravovanom nástupcovi súčasnej XC90-tky už dokonca odviezli. Logicky tak k Volvu (k prameňu) majú veľmi, veľmi blízko a ak sa Volvo nerozhodne dizajn auta ešte mierne upraviť toto by mala byť výsledná podoba vozidla. Definitívne vám to však nikto nepotvrdí...

Skrátka, berte tieto počítačové obrázky ako veľmi blízke realite.

Dizajnom sa nová XC 90-tka dosť výrazne odlišuje od svojho veľmi úspešného predchodcu a ponáša sa nám asi na tri iné veľké SUV, z nich najviac na X5-ťku... Aj keď v nej gény Volva, hlavne tie gény vynovené konceptami z Frankfurtu a zo Ženevy. Zdá sa nám tiež, že auto akosi „spľaslo“ a svetlá výška je menšia než pri aktuálnom modeli. Opäť je však na mieste otázka, či sa tieto detaily ešte nezmenia. Zníženie výšky by pochopiteľne znamenalo zvýšenie stability, aj keď XC 90 netrpela extrémnymi náklonmi (športovec to však nebol), no predovšetkým by to poukazovalo na zníženie záujmu o terén. Pravda, toto auto do terénu nikdy nebolo primárne určené, ale pri troche snahy sa dokázalo prebrodiť všakovakým marazmom.

Ak ide o detaily o motoroch a ďalších súčastiach, zopár ich poznáme. Vie sa, že Pod kapotou XC 90-tky určite zavítajú nové prepĺňané naftové štvorvalce ako náhrada za legendárne päťvalce. Tiež sa vie, že auto po vzore X5-ťky bude k dispozícii aj s náhonom iba na jednu nápravu – prednú. Auto si tiež vyslúži hŕbu bezpečnostných vylepšení a elektronických pomocníkov, vrátane nového infotainmentu, ktorý ako uvidíte v galérii dostane do vienka obrovský plnegrafický displej pripomínajúci ten v Tesle.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo