2014-02-28 15:07:20
Mini koncept Clubman 2014
Mini koncept Clubman 2014
Zdroj: BMW

ŽENEVA: Mini predstaví koncept Clubmana. Je omnoho, omnoho väčší!

Tomu sa hovorí vyrásť! Zväčšenie sa obvykle ráta v milimetroch. Tu však ide aj o štvrť metra!

Mini zatiaľ hovorí o Clubmanovi iba ako o koncepte, no my si ho vieme veľmi ľahko predstaviť ako nástupcu súčasnej generácie. Dnešný Clubman je neobvyklý zjav, ktorý by mal byť kombi Mini. Nový Clubman by však mohol byť reálnym kombíkom.

Zväčšil sa úplne vo všetkom.

Narástol naozaj do všetkých smerov. Oproti súčasnému Clubmanovi je širší o 17 centimetrov a dlhší o neuveriteľných 26 centi. To znamená, že z ničoho nič prerástol do vyššej triedy.

Okrem väčšieho priestoru ponúka aj nový dizajn kopírujúci nové Mini. Pridáva typickú robustnosť a nové moderné technológie. Zaujme predovšetkým nová úprava zadnej časti auta a zachované otváranie kufra dvojitými dverami.

Je to macek!

Macatý, či skôr svalnatý dojem naberiete z tohto auta okamžite. Je ako stafordshirský teriér zmiešaný s jazvečíkom – nepatrí medzi najväčších a je o dosť dlhší než by ste pri pohľade spredu čakali, ale svaly a papuľu má také veľké a masívne, že z neho ide strach. Zároveň v ňom majitelia vidia to okaté veselé šteniatko, ktoré si kedysi doniesli domov.

Do dĺžky má 4223 mm, do šírky 1844 a na výšku 1450 mm. Širší nie je len pre väčší priestor v kufri a na zadných sedadlách, ale tiež pre vyváženie predĺženia. Cieľom Mini bolo síce auto zväčšiť, no taktiež nestratiť športové schopnosti.

Samozrejmosťou je luxusná výbava a obrovský dotykový displej spolu s ďalšími technológiami. Čo by mal mať Mini Clubman Podkapotou zatiaľ nevieme, tak ako nevieme koľko sa toho „zmescí“ do batožinového priestoru a či sa vďaka nárastu do šírky vedľa seba posadia dozadu aj dvaja vyrastený dospeláci.

Ján Hargaš
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo