2013-09-10 17:00:00
Mercedes-Benz CL Concept Coupé
Mercedes-Benz CL Concept Coupé
Zdroj: Mercedes Benz

FRANKFURT 2013 - GALÉRIA: Koncept Coupé triedy S predznamenáva novú triedu CL

Nie sú žiadne pochybnosti o tom , že Mercedes odhalil na autosalóne vo Frankfurte očakávanú náhradu triedy CL.

Concept S - Class Coupé má oveľa agresívnejší dizajn než nový S - Class sedan, ktorý automobilka predstavila už skôr v tomto roku. Predná časť sa viac podobá na triedu CLA s mriežkou chladiča a pretiahnutými svetlometmi , zatiaľ čo koncepcia profilu má viac tradičného štýlu triedy CL, ktorý sme si zvykli vídať s jemne klenutou strechou a samozrejme bočné okná bez stredného stĺpika. Aj pohľad zozadu môže byť vzrušujúci – tiež v tomto prípade, keď sa zadná časť ponáša na model SLS AMG s krátkym previsom, horizontálnymi zadnými svetlami a širokými bokmi.

Rovnako ako exteriér, aj pohľad do kabíny konceptu ukazuje, že sa zdá byť veľmi dobre pripravený na výrobu. V porovnaní so sedanom ukazuje Concept S - Class Coupé oveľa viac športového štýlu a svojské fluidum. 2+2 miestne kupé má duálny 12,3 - palcový digitálny displej, trojramenný volant s plochou spodnou časťou a pridáva spodný dotykový displej, na ktorom je prispôsobiteľné kvarteto hodín udávajúce svetový čas.

Zdroj: Mercedes Benz


Concept S - Class Coupé prináša niektoré inovatívne technológie uvedená v sedane triedy S pre výkon, pohodlie a bezpečnosť. Dvojica čelných kamier orientovaná smerom dopredu sa používa pre inteligentný systém pohonu, kde pomáha odhaliť potenciálne kolízie a preventívne im zabrániť . Ale  kamery sú použité pre systém Magic Body Control, ktorý ich používa pre pokročilý adaptívny systém odpruženia. Ten sa prispôsobuje zmenám stavu a povrchu vozovky tak, aby bola jazda podľa možnosti čo najviac bez nakláňania a bez otrasov.

Tento koncept je poháňaný 4,6 litrovým motorom V8 biturbo s výkonom 330 kW (449 k) a 700 Nm krútiaceho momentu . To je s najväčšou pravdepodobnosťou motor, ktorý má pod kapotou model S 550 Coupe. Je však pravdepodobné, že sa ako ďalší z motorov objaví V 12 valcový motor aký poháňal S65 AMG Coupe. Predpokladá sa, že sa sériová podoba objaví v najbližších niekoľkých mesiacoch.

Viac ako veľa slov a technických údajov, ale hlavne marketingových siahodlhých textov povie pár dobrých fotiek. Pripájame preto radšej prvé oficiálne video a fotogalériu. Ochutnávka sa môže začať...

Jozef Vydra
ZDROJ: mercedes-benz

Komentáre k článku


Stream naživo