2018-04-21 04:35:00
Audi Sport Slovakia R8
Audi Sport Slovakia R8 LMS GT3
Zdroj: Jan Zemiar

Audi Sport Slovakia predstavil svoj pretekársky špeciál. Pobije sa s najlepšími

Nový tím Audi Sport Slovakia oficiálne vznikol len pred niekoľkými mesiacmi. Tento týždeň predstavil nové auto.

Audi Sport je už aj na Slovensku. V stredu nový tím úspešnej pretekárskej dvojice Jirko Malchárek a Christián Malchárek predstavil svoj nový pretekársky špeciál a taktiež kompletný tím spolu so zázemím v podobe špeciálneho návesu a ťahača.

Po dvoch sezónach na modeli BMW M6 GT3, ktorý sme vám ukázali minulý rok Malchárkovci presadajú do nového špeciálu Audi R8 LMS GT3. S ním sa predstavia v sérii Blancpain GT Series. Ako to v Blancpain GT Series vyzerá vám najlepšie zdokumentuje toto video z pretekov v SPA.

Proti Audi Sport Slovakia budú stáť platinoví jazdci, či bývalí pretekári z F1, náhradní piloti F1, jazdci z DTM alebo WEC. V sérii Blancpain GT Series jazdia továrne tímy podporované priamo značkami jednotlivých vozidiel. Audi Sport Slovakia sa môže spoľahnúť na podporu Audi Centrum Bratislava. 

Zdroj: Jan Zemiar

Aj keď naši slovenskí zástupcovia Audi Sport Slovakia sa nemôžu oprieť o gigantické zázemie veľkých tímov, s novou technikou môžu pracovať lepšie ako doteraz. Auto je vybavené online telemetriou, spektrum nastavení je skutočne obrovské. Pretekárske žezlo po otcovi Jirkovi postupne čoraz viac preberá syn Christián a aj s novým autom bude jazdiť najmä on. Stále však budú preteky, kde budú jazdiť obaja. Jirko Malchárek sa bude čoraz viac venovať tomu, čo ho baví najviac (pravda okrem pretekania a jazdenia) a to príprave, nastavovaniu a testovaniu auta.

Zdroj: Jan Zemiar

Audi R8 LMS GT3 je odvodené od nového sériového Audi R8. Podkapotou má benzínový atmosférický desaťvalec V10 s objemom 5,2 litra a s maximálnym výkonom presahujúcim 600 koní. Krútiaci moment presahuje 550 Nm. Hmotnosť vozidla je tesne nad 1200 kilogramov.

Nový pretekársky špeciál si budete môcť obzrieť na nadchádzajúcom bratislavskom autosalóne.  Na tomto linku môžete kúpiť vstupenky. Prvé testy zažije nový tím s novým autom budúci týždeň na SlovakiaRingu. Kým ich súperi už majú čo-to odjazdené, slovenskí jazdci svoje prvé kilometre ešte len nervózne očakávajú. Zatiaľ si čas skracujú a reflexy trénujú na simulátore. Oficiálne sa na našej pôde predstaví 16 – 18.8 na SlovakiaRingu na pretekoch FIA CEZ. Ďalšie info, foto a video od Audi Sport Slovakia nájdete na ich FB fan page

Zdroj: Jan Zemiar


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Audi Sport Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo