2016-12-13 16:45:00
Ford Fiesta WRC 2017
Ford Fiesta WRC 2017
Zdroj: M-Sport

VIDEO Nová Fiesta WRC 2017 je tu. Pozrite si ju v akcii! Takto má znieť auto

M-Sport predstavil novú Fiestu WRC, ktorá bola vytvorená z novej generácie Fiesty 2017. Za volant si sadne aj majster sveta.

M-Sport, tím, ktorému v žilách prúdi krv značky Ford, predstavil svoje nové náčinie, ktoré už niekoľko mesiacov testuje s výraznou kamuflážou. Dnes prišiel čas ukázať, čo sa skrývalo pod fóliou.

Je to nová Fiesta WRC 2017 upravená podľa najnovších pravidiel. Podkapotou modelu búši 1,6 litrový motor s označením EcoBoost, ktorý dosahuje maximálny výkon 380 koní a maximálny krútiaci moment 450 Nm.

Nové regule pre kategóriu WRC pozmenili množstvo faktorov, na automobiloch je vidieť najmä nová aerodynamika. Výrazné prítlačné krídlo, predný a zadný splitter s celkovým bodykitom pridávajú Fieste šmrnc, ktorý akoby vracal čas do slávnej éry v pretekoch B-kategórie, Fiesta pritom rozhodne nie je jediná s obdobným extrémnym dizajnom.

Zdroj: M-Sport

Fiesta bola vyrobená doslova od piky. Nová je šesťstupňová sekvenčná prevodovka, zavesenie kolies. Nová je tiež ochranná klietka a inžinieri popracovali aj na výraznejšom uplatnení energiu pohlcujúcich materiálov. Celkovo sa schopnosť absorbovať energiu prostredníctvom špeciálnej peny zvýšila o 20 percent, pritom sa zvýšila aj ochrana posádky vďaka novej oceľovej ochrannej klietke T45. Príprava na sezónu pokračuje aj tento víkend, doteraz nová Fiesta najazdila už takmer 6400 ostrých kilometrov, z ktorých si môžete pozrieť zábery nižšie. 

Cieľ tímu M-Sport je pre novú sezónu jasný – vrátiť sa na pódiá a atakovať najvyššie priečky. Pomôcť by k tomu mal okrem nového automobilu aj nový líder, ktorý sa po odchode koncernového tímu Volkswagen ocitol bez angažmánu.

Tím M-Sport pre budúcu sezónu tvorí francúzska posádka Sebastien Ogier a Julien Ingrassia v jednej Fieste a Estónec Ott Tänak s novým kopilotom Martinom Järveoja. Potvrdenie kuloárnych informácií prišlo oficiálnou cestou práve dnes.

Ogier s Ingrassiom boli dlho pre šéfa tímu M-Sport Malcolma Wilsona cieľom a želaním, ktoré sa mu napokon splnilo. So 4-násobným šampiónom a novou brutálnou Fiestou má M-Sport šancu poriadne priostriť boj o pódiové umiestnenia.

Lenže ani konkurencia nespí a novučký Hyundai i20 WRC rozhodne nepôsobí ako outsider, veď posúďte sami v priložených videách. Prvé zachytávajú testy novej Fiesty, posledné ukazuje testy novej i20-tky.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo