2015-07-12 11:10:00
Zrážka dvoch Ferrari
Zrážka dvoch Ferrari

VIDEO: Bol to úmysel? Pretekár vyblokoval iného. Bola z toho brutálna nehoda!

Nehodu, ktorá vyráža dych spôsobil pretekár v čiernom Ferrari. Urobil to úmyselne?

Keď sa na okruhu stretnú superšportové autá upravené na pretekanie, obvykle to znamená napínavú zábavu pre divákov. Sledovanie upravených sériových áut pretekajúcich na okruhu stojí za to.

Lenže vysoká rýchlosť, adrenalín a možno aj nevraživosť medzi pretekármi môžu spôsobiť kontakt medzi autami. V prípade rýchlostí nad 200 km/h však aj menší kontakt môže skončiť vážnou nehodou, ktorej následky nielenže nemusia rozdýchať pretekári, no o život môžu prísť aj diváci.

V tomto prípade však našťastie nikto nezahynul, dokonca nikto neprišiel ani k vážnejšiemu zraneniu. Dôvodom sú kvalitné zábrany, ktoré nielenže pohltili náraz, ale zabránili tiež uvoľneným súčastiam z vozidla zraniť divákov.

Nehoda sa udiala počas nedávnych pretekov CCR Ferrari Challenge na okruhu Road America v USA v štvrtom kole, keď o lepšiu pozíciu bojovali Jim Booth (červené Ferrari č. 13) a Steve Hill (čierne Ferrari č. 33). Po niekoľkých výmenách pozície sa Booth pokúsil predbehnúť Hilla vonkajšou stranou v dlhej miernej zákrute. Hill sa ho rozhodol blokovať aj keď bol Booth takmer vedľa neho. Pri manévri došlo ku kontaktu a k nadvihnutiu prednej časti červeného Ferrari. Pod auto sa dostal v rýchlosti presahujúcej 230 km/h vzduch, auto sa v momente zdvihlo do vzduchu a následne vrazilo do zábrany. Pletivo a betónová zábrana ohlodali z auta veľkú časť karosérie až zostal skelet s motorom a kabínou. Booth vyliezol z auta po vlastných, Hill pokračoval ďalej.

Na jednom zo záberov vidieť, že sa Hill tesne pred kontaktom pozrel do spätného zrkadla a následne Bootha vyblokoval. Mnohí tvrdia, že za nehodou vidieť úmysel predbiehaného pretekára, no Hill si Bootha nemusel všimnúť (mohol ho mať v „mŕtvom uhle). Možno teda hovoriť o úmysle, čo poviete?

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo