2014-05-09 15:54:11
Piatkové tréningy na Slovakia
Piatkové tréningy na Slovakia Ringu - WTCC a ETCC 2014
Zdroj: Ján Hargaš

Pozrite si MEGA GALÉRIU z WTCC! Piatkové tréningy, testovanie a zákulisie!

Už sa to začína! WTCC a ETCC na Slovakia Ringu, to je Sebastien Loeb, ale i Maťo Homola. Vôňa benzínu, rev motorov.

To a mnoho viac môžete vnímať na najväčšej motoristickej udalosti tohto roku na okruhu pri Orechovej Potôni. Autá sa už dnes preháňali po okruhu a chystali sa na zajtrajšie kvalifikácie.

A tím Podkapotou.sk bol pritom! Ak to na Ring nestíhate, alebo sa len chcete pozrieť ako to vyzeralo počas piatku na okruhu, nie je nič ľahšie ako zájsť do našej MEGA galérie. Nájdete tam viac než 140 fotografií z diania na okruhu i okolo neho. Natlačili sme sa tam, kde sa bežne nedostanete. V galérii si poriadne „pričuchnete“ k dianiu na Ringu, tak hor sa do toho!

Ale o čo vlastne v piatok išlo a čo sa dnes na okruhu dialo?

Približne o pol jedenástej vyrazili na dráhu vozidlá súťažiace v kategórii ETCC. Medzi nimi bol i Maťo Homola. Po testovaní sme zastihli šéfa tímu Homola Motorsport a pýtali sme sa ako to vyzeralo.

Maťo bol s autom spokojný, no ráno pršalo, neskôr boli žlté vlajky, a tak sa mu nepodarilo urobiť ani jedno rýchle kolo. Napriek tomu si Homolovci veria a nepochybujú o tom, že po nehode už všetko zafunguje ako má.

„Na suchej vozovke som nedal ani jeden dobrý čas lebo ku koncu boli žlté vlajky ale pocitovo sa auto správa veľmi dobre a aj nové turbo lepšie ako v Paul Ricard,“ povedal Maťo Homola po prvom tréningu.

Zároveň si prial, aby v druhom poobednom tréningu bolo sucho, no toto želanie sa mu úplne nesplnilo, keďže okolo Ringu sa kde-tu objavili prehánky. Trať však bola pravdepodobne suchá.

Štvrť hodinu po poludní prišli na rad testy áut WTCC. Všetko sa zdalo byť v poriadku, iba Lada mala bližšie nešpecifikované problémy už pri štarte a do boxov zamierila ako prvá. Citroeny dali zopár rýchlych kôl a tiež sa pobrali späť do boxov.

Fotografie z tréningu WTCC ako i fotky z príprav áut ETCC na poobedné testovanie, spolu s ďalšími zákulisnými obrázkami nájdete v galérii.

Na ringu sme stretli aj zopár známych tvári a navštívili sme aj hlavný stan tímu Homola Motorsport. Aj to nájdete vo fotogalérii.
 

Ján Hargaš
ZDROJ: Slovakia Ring, Homola Motorsport

Komentáre k článku


Stream naživo