2014-02-02 04:00:00
Zostrih toho najlepšieho z
Zostrih toho najlepšieho z poľských pretekov do kopca 2013

Pozrite si to najlepšie z poľských pretekov do kopca! Drifty, slajdy a nehody

Preteky do kopca sú populárne u nás i po celej Európe. Prinášame vám mimoriadne zaujímavý zostrih z Poľska.

Keď sa frekventované horské prejazdy plné serpentín, stúpaní a klesaní na víkend zavrú a nízke maximálne rýchlosti na čas prestanú platiť, prichádza sviatok motoristov.

Preteky do kopca majú dlhú tradíciu. Zúčastňujú sa ich nielen profesionálni jazdci, ale aj amatéri vo svojich milovaných mašinkách. Autá pripravujú po večeroch a nociach, hľadajú sponzorov na vlastnú päsť, opravujú, vymieňajú... Až príde dlhoočakávaný víkend a postavia sa na štart.

Čaro pretekov do kopca spočíva nielen vo fakte, že sa na ne využívajú bežné cesty, ale tiež v prostredí a v nebezpečenstve hroziacom na každom kroku. Žiadne bezpečnostné zóny, kde si pretekár po nezvládnutej zákrute môže urobiť „výjazd.“ Iba zvodidlá, stromy a betónové zátarasy. Chyba v takýchto pretekoch znamená často koniec nádejí, kopu drahých opráv a niekedy aj zranenie.

V čase, keď pomaly (veľmi pomaly), ale isto začíname myslieť na prvé preteky „efjednotky“ a jedným očkom pokukujeme po sérii WRC prichádza zostrih najlepších záberov z poľských pretekov do kopca aj za účasti pretekárov zo Slovenska.

Chce to naozaj veľké šoférske zručnosti zvládnuť auto v neprehľadných zákrutách a práve na týchto zručnostiach a občas aj na nezvládnutých manévroch je založený tento veľmi podarený zostrih.

V zostrihu sa ukážu také kúsky ako Audi Quattro, Mitshubishi Lancer Evo, Ford Sierra Cosworth, ale i poľský „Malúch.“ Video síce má vyše 15 minút, no fanúšikovi motoristického športu ubehnú veľmi rýchlo.

Ján Hargaš
ZDROJ: carthrottle.com

Komentáre k článku


Stream naživo