2023-05-11 18:47:00
Alpine A290_β
Alpine A290_β
Zdroj: Alpine/Renault

FOTO + VIDEO: Alpine A290_β - hot-hatch novej generácie

Alpine predstavilo svoj budúci nový model. Zatiaľ v konceptuálnej podobe.

Iste si spomeniete na model, ktorý Renault predstavil pred necelými dvomi rokmi. Model, ktorý prebral azda najikonickejšie meno, aké Renault má v novodobej histórii. Nová generácia Renaultu 5 príde na novej čisto elektrickej platforme ako malé mestské elektrické vozítko, ktoré chce rozšíriť elektromobilitu vo veľkom a zároveň chce konkurovať novinkám ostatných výrobcov retro-moderným štýlom. 

No a tam sa začína príbeh horúcej verzie tohto auta, o ktorú sa nepostará Renault Sport, ale Alpine, ktorá na seba preberá všetku športovosť značky. Nový ostrý Renault 5 sa aktuálne volá A290_β a s dĺžkou tesne nad štyri metre chce zabojovať o srdca fanúšikov hot-hatchov s elektrickým pohonom, mimoriadnym hranatým dizajnom, vektoringom krútiaceho momentu a multilinkom vzadu. Auto je v porovnaní s budúcim Renault 5 tuhšie, nižšie a malo by mať aj vyšší výkon. Avšak o koľko? To zatiaľ nevedno. 

Koncept malého ostrého auta je naozaj extrémny. V prvom rade má v kabíne vodiča umiestneného v strede bez spolujazdca. V druhom rade využíva hranaté LED svetlá i hranaté kolesá. Teda aspoň disky kolies s hranatým stredom, obuté sú do špeciálnych Michelin pneumatík. To všetko v rozmere R20. Veľa LEDiek, matná biela v kombinácii s tmavou strechou a krídlom. Pozrite si to v galérii a zhodnoťte sami. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo