2022-12-06 12:30:00
Ford Ranger Platinum
Ford Ranger Platinum
Zdroj: Ford

Ford Ranger Platinum: Ranger ukazuje V6, luxus a priestor

V európskej ponuke pick-upov niečo stále chýbalo.

Bola to naozaj luxusná verzia, ktorú nemal ani jeden z trhových zástupcov. Preto prichádza nový Ford Ranger, ktorý ma stratégiu verzií naozaj kompletnú a prináša aj najširšie portfólio jednotlivých výbavových verzií. Novinka s názvom Ranger Platinum bude tou luxusnou v trhovom boji.

Najluxusnejšími, zatiaľ, počas celého pick-upového života v Európe boli paradoxne buď Volkswagen Amarok s výbavou Aventura, alebo to bol Mercedes triedy X, ale s úpravou od firmy Carlex design. To, čo na trhu chýba má v talóne práve Ford. Prináša výbavu, ktorá bude mať štandardne 20-palcové zliatinové disky z brúseným povrchom, ale aj iné, či skôr príplatkové predné svetlá s charakteristickým pásikom denného svietenia. Klasické teleshoppingové „to však nie je všetko“ platí aj tu. Auto bude mať aj zaujímavé vnútorne vybavenie. Ak pominieme zatmavené zadné okná, tak za nimi je koženou čalúnený interiér. Vodič a spolujazdec si budú užívať elektrický nastaviteľné sedadlá, ktorým budú môcť upravovať 10 rôznych atribútov. Okrem elektrického nastavenia však ponúknu aj ventiláciu a vyhrievanie. To v kategórií pick-upov, hlavne v Európe, rozhodne nie je štandardná situácia. Je to skôr unikát, ktorým sa Ford môže právom pýšiť. Otázkou teda ostáva len to, či podobné vymoženosti nedostane aj sesterský Volkswagen Amarok.

Zdroj: Ford

Aj tak najväčším prekvapením zo všetkých nových prvkov výbavy bude niečo iné. Bude to funkcia soft close pre zadné sklápacie veko ložného priestoru. Táto funkcia je skôr známa z modelov BMW, či Mercedes, prípadne Audi, ktoré takto dovierajú dvere pasažierov. Tu bude dovieranie v zadnej časti a príde vhod pri akejkoľvek manipulácii.

Tak ako ostatné verzie Rangeru bude aj Ranger Platinum, podobne ako Ranger Raptor, dostupný na objednanie už vo februári nadchádzajúceho roka. Cena zatiaľ známa nie je, ale dá sa očakávať, že bude na podobnej úrovni ako má Raptor. Veď aj tento model má motor V6, avšak tu je to naftový agregát s objemom 3 litre a výkonom 184 kW (250 k). Výkon však nie je jeho najdôležitejšou charakteristikou. Tou môže byť krútiaci moment dosahujúci až 600 Nm. Agregát dostal aj nové úchyty, ktoré majú prispieť k ešte väčšej kultivovanosti. Ford hovorí o tomto vylepšení výlučne pri verzii Platinum. Motor spolupracuje štandardne s 10-stupňovou automatickou prevodovkou a taktiež štandardne je v ponuke full time pohon všetkých 4 kolies. Nový luxusný pick-up bude predstavovať veľmi zaujímavú možnosť pri kúpe. Donedávna bol predsa najluxusnejším Rangerom model WildTrak, ktorý ale nemal ani tretinu z výbavy, čo bude mať Ranger Platinum. A rozhodne nemal šesťvalec, aj keď už mal jeho päťvalec, v jednej etape života, vyšší výkon.


AUTOR: © Zoznam/jm
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo