2022-08-17 11:39:00
Meyer Manx 2.0 Electric
Meyer Manx 2.0 Electric
Zdroj: Meyer

FOTO: Legenda menom Meyer Manx sa vracia

Ten kto nepozná vozidlo s názvom Mayer Manx podľa mena len nevie, že sa tak volá.

Legendárna plážová bugina, ktorú predstavila firma Bucaa Mayersa v šesťdesiatych rokoch minulého storočia bude reinkarnovaná po 70 rokoch ako veľmi milý elektromobil. Meyer Manx 2.0 Electric prichádza s veľmi ľahko rozpoznateľným štýlom.

Za znovuzrodením však nestojí priamo koncern Volkswagen, ktorý vlastní práva na tento špecifický automobil, ale konzorcium Trousdale Ventures. Novinka ponesie meno Mayer Manx 2,0 Electric, aby bolo každému jasné, že toto je druhá verzia modelu a má elektrický pohon.

Dizajn novej verzie má na svedomí v Freeman Thomas, ktorý je podpísaný aj pod pôvodnú, už sedemdesiatročnú, vizáž modelu. Pohľad odhaľuje, že toto auto je naozaj skvelý restomod so všetkými vylepšeniami, ktoré môže vôbec mať.

Medzi tie najväčšie určite bude patriť použitie kotúčových bŕzd na všetkých štyroch kolesách, teda na oboch nápravách, ale aj použitie stieračov, či posilňovača riadenia.

Pod karosériou zo sklených vlákien, ktorá priamo odkazuje na svojho predchodcu, je elektrická pohonná sústava. Tá pozostáva, v prvom rade, z elektromotora s výkonom až 150 kW (204 k) pre väčšiu kapacitu batérie. V takom prípade je krútiaci moment 325 Nm. Vďaka hmotnosti medzi 600 a 800 kilogramami, znova podľa použitej batérie, dokáže táto výkonnejšia alternatíva vyšprintovať z nuly na stovku za 4,5 sekundy.

V základnej ponuke Mayer Manx 2.0 Electric bude batéria s kapacitou 20 kWh. Tá ponúkne malému a ľahkému vozidlu dojazd až 230 kilometrov. V prípade väčšej batérie s kapacitou 40 kWh sa dojazd zvýši až na dvojnásobok. O tom ako sa bude vozidlo nabíjať a aké bude mať rýchlosti nabíjania nie je zatiaľ nutné hovoriť. Dôležité je vedieť, že spočiatku bude produkcia výrazne obmedzená. Výrobca hovorí o 50 kusoch pre rok 2023 a o potenciálnom navýšení pre ďalšie roky, v závislosti od dopytu a dostupnosti komponentov.

Toto bezkonkurenčné retro vozidlo bude teda ozdobou každej plážovej párty a dostane sa z nej naozaj v tichosti bez akýchkoľvek štandardných zvukov motora. Ak si ešte pamätáte, tak s takýmito vozidlami bolo trio Hammond, May a Clarkson v Namíbii. Akurát vtedy to ešte neboli elektrické verzie.


AUTOR: © Zoznam/jm

Komentáre k článku


Stream naživo