2022-01-27 17:30:00
Mitsubishi ASX 2023
Mitsubishi ASX 2023
Zdroj: Mitsubishi

Nové Mitsubishi ASX potvrdené. Príde už na budúci rok

Mitsubishi koncom roka potichu stiahlo súčasný model ASX z ponuky.

ASX tak má oficiálne v rodnom liste 11-ročnú existenciu na európskych trhoch. Náhrada nepríde hneď. Záujemcovia si ešte rok počkajú. Pôjde o prvý kamienok prehĺbenia spolupráce medzi značkami Renault a Mitsubishi. A nech si vraví kto chce čo chce, tieto dve značky majú k sebe symbolicky bližšie, než sa mnohým zdá. Veru hej, ide o logo. Akiste už viete, no oplatí sa spomenúť. Obe autá majú v logu diamanty. Kým Renault jeden, Mitsu hneď tri.

Nové Mitsubishi ASX bude stáť na platforme aliancie Renault-Nissan zvanej CMF-B. Výrobu bude mať pod dohľadom práve Renault a vyrábať sa auto bude v španielskom meste Valladollid. Vnútornosti bude mať spoločné so súčasným modelom Renault Captur. ASX II. príde na jar 2023.

Tak ako zvyšné modely automobilky, aj ASX príde s plug-in hybridným pohonom. Tentoraz ale pôjde o novú verziu systému E-Tech práve od Renaultu. Je viac ako pravdepodobné, že to bude tá istá, ktorú na trh ako prvý privezie nový model Austral. Vzhľadom na sprísňujúce sa emisné limity neočakávam, že by ASX dostalo v tom čase už vlastne výbehový variant.

Skica na ktorú sa pozeráte prináša zmeny v dizajnovom jazyku, no zároveň ukážku, že aj hranatá tvár Mitsubishi sa dá preniesť na oblé tvary európskeho modelu.

Tak česť pamiatke ASX I. V Európe si ho za jedenásť rokov existencie stihlo kúpiť takmer 380-tisíc zákazníkov. K tomu treba prirátať ešte pár kusov preznačkovaných verzií ako Citroen C4 Aircross, ktorý sa vyrábal medzi rokmi 2012 až 2017.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mitsubishi

Komentáre k článku


Stream naživo