2021-11-24 10:00:00
Ford Ranger 2023
Ford Ranger 2023
Zdroj: Ford

FOTO + VIDEO Toto je nový Ford Ranger. Štyri naftové motory, viac miesta i 3,0 V6

Ford Ranger príde na celosvetové trhy so štvoricou naftových motorov. Žiaden hybrid, žiaden benzín.

 

Nový Ford Ranger si budete môcť objednať až o rok. Objednávky značka otvorí koncom budúceho roka, no prvé kusy do Európy dovezie hneď v úvode roku 2023. Nový Ranger je väčší vnútorne i z vonka. Podkapotou má štyri naftové motorizácie, z toho tri majú objem 2,0 litra a jeden je kompletne prepracovaný a pre Ranger prispôsobený trojlitrový šesťvalec 3,0 TDCi z dieľne Fordu. Trojlitrová V6-tka bude dostupná od začiatku predaja spolu s ďalšími tromi naftovými špecifikáciami. K dispozícii by mali byť ako manuálne šesťstupňové, tak automatická 10-stupňová prevodovka. Tá bude prvýraz ovládaná cez e-shifter bez fyzického prepojenia prevodovovky a radiacej páky.

Next Gen Ranger Design Morph GIF

Dizajnových zmien je pomerne dosť, po dvanástich rokoch od uvedenia súčasnej generácie je to auto postavené na nových základoch. Stále však stojí na rebrinovom ráme, stále bude mať prioritne poháňanú zadnú nápravu, bude mať redukciu i pohon všetkých kolies.

Ford zatiaľ pri motoroch nehovorí o presných parametroch, no píše, že dvojliter bude dostupný v dvoch verziách s jedným turbodúchadlom a jedna bude verzia bi-turbo, ktorú môžete nájsť Podkapotou súčasného Raptora a kúpite ju i do Wildtraka. Wildtrak je potvrdený už dnes, rovnako XLT, no Raptor je skôr hudbou budúcnosti.

Auto má na palube nový digitálny prístrojový štít a dva veľké displeje infotainmentu s uhlopriečkou 10,1 až 12 palcov. Oba systémy pobežia na novom Sync 4 s možnosťou ovládania auta cez apku Ford Pass. Tá umožní sledovanie statusu auta na diaľku, spustenie motora na diaľku, či odomknutie na diaľku.

Auto má aj 360° kamerový pohľad okolo auta, ktorý by mal pomôcť nielen pri manévrovaní v meste, najmä pri jazde v ťažšom teréne.

Vozidlo má o 50 mm dlhší rázvor a o 50 mm širší rozchod kolies. Väčšia šírka zabezpečuje možnosť uložiť do nákladového priestoru aj plnohodnotnú paletu. Zadný priestor si tiež môžu užívatelia rozdeliť tak, aby nemuseli všetky drobnosti vláčiť do kabíny. V galérii nájdete kopu fotiek a auto si môžete pozrieť celkom detailne.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo