2021-09-20 11:00:00
RAV4 Adventure
RAV4 Adventure
Zdroj: Toyota

Nová Toyota RAV4 Adventure túži po teréne. A zároveň vzdáva hold Land Cruiseru

Potrebuje model RAV4 terénne ladenú verziu? Že sa vôbec pýtate. Samozrejme. Keď môžu kombi, môže aj SUV.

Toyota pridáva modelu RAV4 novú verziu s názvom Adventure, ktorá dopĺňa existujúce verzie Active, Comfort, Selection a Executive a svojím výrazným robustným dizajnom hlása pripravenosť vydať sa kamkoľvek do terénu aj na cesty.

RAV4 Adventure dáva jasne najavo svoje zámery funkčným stvárnením prednej partie. Novo poňatá čisto čierna maska chladiča je opticky výraznejšia.

Logo Toyota sa po novom presunulo z nábežnej hrany kapoty do strednej časti, kde je usadené na horizontálne lišty pretínajúce masku. K pevnejšiemu postoju vozidla a vzhľadu terénne ladeného SUV prispieva začlenenie predných hmlových svetiel do nových čiernych rámčekov, ako aj nový nadstavec pod nárazníkom s lesklo striebornou povrchovou úpravou.

Zdroj: Toyota

Výsledný efekt znásobujú širšie lemy okolo podbehov kolies a nové 19-palcové zliatinové disky kolies s matne sivým povrchom. Zodpovedajúci strieborný nadstavec nájdeme aj pod zadným nárazníkom. Vyhotovenie RAV4 Adventure sa bude ponúkať aj v novom dvojfarebnom laku v kombinácii zelenej karosérie v odtieni Urban Khaki. Strecha, predné stĺpikmi a zadný spojler budú v sivom odtieni Dynamic - čím vzdáva poctu ikonickej svetlej streche klasického modelu Toyota FJ40 Land Cruiser.

V kabíne zaujme špeciálny dizajn čalúnenia sedadiel s použitím hladkej umelej kože čiernej farby a hlbokého prešívania opierok a sedadiel s kontrastnými oranžovými švami. Vyhotovenie RAV4 Adventure je tiež vybavené prahovými lištami.

O pohon RAV4 Adventure sa stará hybridné ústrojenstvo štvrtej generácie od Toyoty, štandardne s inteligentným pohonom všetkých kolies vďaka zástavbe ďalšieho kompaktného elektromotora na zadnej náprave. Výkon 225 koní, kopa krútiaceho momentu od trojice elektromotorov a zároveň vysoká termálna účinnosť veľkého štvorvalca s objemom 2,5 litra. Vďaka pohonu AWD-i je ďalej možné ťahať brzdené prívesy s hmotnosťou až 1 650 kg.

RAV4 2022

Nový model okrem toho prináša prvky modernizácie pripravené pre RAV4 v modelovom vyhotovení 2022, ako sú napr. nové projektorové LED svetlomety alebo predné hmlové svetlá typu LED. V prípade hybridnej aj čisto benzínovej verzie sa ponúkajú nové desaťlúčové zliatinové disky kolies v striebornom vyhotovení pre líniu výbavy Comfort, resp. lesklo čiernom pre výbavu Selection. V kabíne sa kladie dôraz na ešte vyššie pohodlie a praktickosť prostredníctvom nového LED osvetlenia, elektrického nastavovania sedadla predného spolujazdca, podsvietených spínačov ovládania okien a nových portov typu USB-C na nabíjanie telefónov a mobilných zariadení na cestách.

Na európskych trhoch sa nové vyhotovenie Toyota RAV4 Adventure spoločne s modernizovaným modelovým radom RAV4 začne predávať v priebehu októbra a prvé vozidlá dorazia v prvom štvrťroku 2022. Na Slovensko dorazí v prvom kvartáli budúceho roka, predaj začne už v priebehu novembra.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Toyota

Komentáre k článku


Stream naživo