2021-08-04 11:10:00
Lada Bronto 2021
Lada Bronto 2021
Zdroj: Lada

Bronto je späť. S ukončením produkcie nevydržali ani rok

Lada Niva Bronto sa dnes vracia a opäť si ju zákazníci môžu objednať.

 

Lada Niva Bronto vychádza z verzie Legend a je skutočne legendárna rovnako ako pôvodná Niva, istý čas známa ako Lada 4x4. Bronto je terénny a statusový vrchol modelu. Auto je vyzbrojené do najdrsnejších oblastí, pripravené s typickou priechodnosťou zdolávať všetko, čo mu príroda postaví do cesty.

Originálne Brontá si držia cenu aj na trhu s jazdenkami, po ukončení výroby to vyzeralo, že ich cena ešte porastie. No to by neboli Rusi, aby Bronto prestali chcieť. Lada teda krátko po ukončení výroby potvrdila, že sa Bronto v lete tohto roku vráti. A svoj sľub aj dodržala. Koniec koncov, v Rusku nemajú dôvod Bronto prestať vyrábať. Aj keď sa chystá nová Niva, Lada (4x4) Legend môže veselo schádzať z linky ďalej. Pokiaľ výrobcovi zarába a ľudia ju stále chcú a potrebujú, Rusov žiadne emisné limity netlačia do toho, aby výrobu ukončili a staručký x-krát aktualizovaný motor dokážu naďalej držať vo forme úpravou komponentov a riadiacej jednotky.

A to je odpoveď na otázku, čo má Bronto Podkapotou. Ten istý 1,7 litrový štvorvalec s výkonom 83 koní spojený s manuálnou päťstupňovou prevodovkou s redukciou, ktorá prenáša silu motora na obe nápravy cez uzamykateľné diferenciály.

Bronto bude na predaj v dvoch verziách – Luxe a Prestige. Prestíž ponúkne hodnotnejšie plastové nárazníky, hmlovky, či špecifickú mriežku chladiča. Obe verzie môžete vyšperkovať množstvom výrobcom schválených doplnkov vrátane LED svetiel na streche, či kamuflážnou vonkajšou farbou.

Najväčšie zmeny v porovnaní pred a po prerušení výroby však badať v interiéri. Nový modelový rok prichádza s novým prístrojovým štítom (nebojte, žiadna digitalizácia sa nekoná). Upravená je stredová konzola s novými ovládačmi vzduchotechniky. Nové a vraj pohodlnejšie sú sedadlá a auto má lepšiu tepelnú a zvukovú izoláciu.

Bronto nekúpite mimo domáci trh. Teda oficiálne. Ako poznáme slovenských fanúšikov tohto auta, aj nové Bronto sa u nás určite objaví.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Lada

Komentáre k článku


Stream naživo