2021-06-24 13:42:00
Nissan Qashqai 2021
Nissan Qashqai 2021
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Nový Nissan Qashqai prišiel k nám na Slovensko. Šokuje dizajnom, aj cenou

Nový Nissan Qashqai prichádza na Slovensko. Prvý kúsok sme si mohli „ochytať“ vo Vlčom hrdle v Bratislave.

 

Bola to hra s tmou, respektíve so svetlom. Možno sa ťažko fotí, ale o to výraznejšie pôsobil. Nový Nissan Qashqai prichádza na novej platforme s novými motormi a s kompletne prepracovaným interiérom. Automobil zatiaľ nemá zverejnený kompletný slovenský cenník, ten importér ukáže až o mesiac. Zatiaľ však vieme, kde je štartovacia cena nového modelu. A vôbec neznie zle. Nový Qashqai si môžete kúpiť od 21 490 eur. Cena zahŕňa motor, okná, dvere, nejaký ten displej, volant, klimatizačnú jednotku a aj prekvapivo kvalitné vypracovanie vnútorného priestoru.

Auto v základnej cene má všetky asistenčné systémy, ktoré potrebuje na to, aby dostalo plný počet hviezd EuroNCAP, teda dostanete tú istú bezpečnosť ako auto z reklamy, avšak bez „fancy fičúr“ ako adaptívny tempomat, všetky tie kamerky a podobne. To sa nedá povedať o všetkých aktuálnych konkurentoch. Základ ponúkne 1,3 litrový turbomotor z aliančných zdrojov kombinovaný s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou. Ide o mild-hybrid a výkon by mal mať niekde na úrovni 140 koní podobne ako taká Arkana. Auto, ktoré sme mohli vidieť na prezentácii a ktoré vidíte v galérii je prakticky v plnej výbave s automatickou prevodovkou. Konkrétne ide o verziu TeknaX FWD s motorom s výkonom 156 koní a s prevodovkou X-Tronic. Potešil ma hlboký kufor s dvojitou podlahou, pod ktorú sa dá kompletne skryť plató, ktoré je zo starej školy – je teda pevné a ja sa z toho veľmi teším, lebo tie záclonky, čo v ostatnom čase ponúkajú iní výrobcovia, sú tragické.

Auto má ostré krivky a vzadu multi-link aj bez pohonu všetkých kolies. Uvidíme ako na tom bude s podvozkom základná výbava, no isté je, že Nissan sa v prípade tejto generácie rozhodol dôkladne počúvať zákazníkov a urobil všetko čo je v jeho silách, aby odstránil plazivý pocit lacnoty, ktorý bolo možné v aute časom vidieť a cítiť.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo