2021-05-12 16:50:00
Genesis G70 Shooting Brake
Genesis G70 Shooting Brake
Zdroj: Genesis

FOTO: Genesis sa vracia do Európy: má pre nás túto špecialitu

Kórejská luxusná automobilka Genesis prichádza (vracia sa) do Európy. Najprv na troch trhoch. 

Tento rok Genesis vstupuje na tri európske trhy: UK, Nemecko a Švajčiarsko. Neskôr sa rozprestrie po celej Európe. Predaj áut bude vykonávať online i cez svoje špecializované predajné centrá. Špecifikom ponuky modelov Genesis je, že k autám budú mať zákazníci prideleného zriadenca (manažéra), ktorý sa bude o ich autá starať od konfigurácie po pravidelný servis. Genesis osobný asistent má budúcim zákazníkom umožniť zažiť naplno "najlepší luxus na svete." Genesis si zakladá práve na službách pre zákazníka. Ten počas prvých piatich rokov vlastníctva vozidla nebude prakticky ani raz nútený prísť k dílerovi. Od kúpy auta online cez over-the-air aktualizácie až po vyzdvihnutie a vrátenie vozidla priamo doma pri pravidelných či potrebných servisných úkonoch. 

Zdroj: Genesis

Automobilka Genesis patrí pod kórejský koncern Hyundai a v novembri oslávila svoju prvú päťročnicu. A so vstupom do Európy predstavuje zároveň celkom nový model, ktorý je zreteľne postavený pre zákazníka v Európe. 
Ide o G70 Shooting Brake. Automobil odvodený od sedanu G70 má identické vonkajšie parametre s tým, že vďaka plynulo sa zvažujúcej línii strechy vzadu má auto o 40% väčší batožinový priestor. 
Dizajn vozidla jednoznačne pramení z aktuálneho dizajnového jazyka, no v kombinácii s karosériou "kombi" respektíve SB auto pripomína iné luxusné značky ako Maserati, či Porsche. Popritom však dodáva zadnou časťou vyslovene unikátny maskulatívny vzhľad podporený dvojitými koncovkami výfukov. 

Zdroj: Genesis

Shooting Brake na obrázkoch má Podkapotou 2,0 litrový motor a disponuje automatickou prevodovkou i pohonom všetkých kolies. G70 ale má v talóne aj pohon iba zadnej nápravy, no najmä 3,3 litrový motor V6. 
Rozmerovo pritom G70 patrí do prémiovej strednej triedy. Celková dĺžka je 4685 mm, šírka je 1850 mm, výška 1400 mm a rázvor 2835 mm. Aby sa v porovnaní so sedanom zvýšila praktická stránka vozidla, Genesis dal dozadu delené sklopné operadlá v pomere 40:20:40. 
Celkovo ide o piaty model značky v Európe, čoskoro by mali k doterajším verziám pribudnúť ešte dve elektrické autá. To znamená, že Genesis ponúkne v Európe v prvom roku hneď tri elektromobily. Prvým je elektrická verzia sedanu G80. Viac foto je v galérii. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Genesis

Komentáre k článku


Stream naživo