2021-01-14 11:15:00
Renault 5 EV skice
Renault 5 EV skice a prototyp 2021
Zdroj: Renault

Renault Päť je Späť! Legendárne číslo 5 ožije v retro-modernom šate

Model, ktorý automobilku Renault dostal na vrchol predajnosti. Iba vo Francúzsku sa z 1. generácie predalo 5,5 milióna exemplárov.

Druhá generácia modelu sa prestala vyrábať v roku 1996. Auto dlhodobo patrilo k najpredávanejším na trhu a obzvlášť športové verzie R5 Turbo stále vyvolávajú vášne medzi motoristickými fanúšikmi.

Renaulution, tak sa volala dnešná prezentácia budúcnosti značky Renault, ktorú mal v rukách nový riaditeľ Luca de Meo, ktorý k Francúzom prestúpil od SEATu.

Práve na úspechu R5 chce stavať nový Renault 5, ktorý v blízkej budúcnosti ponúkne dostupnú elektromobilitu v zaujímavom obale. Auto má vďaka dizajnu od Gillesa Vidala viacero pripomienok minulých generácií auta.

Zdroj: Renault

Má byť dostupné, má byť zábavné a pochopiteľne nabité technológiami. Viac o aute nie je známe. Rozhodne však bude patriť niekde tam, kde sa v súčasností nachádzajú Twingo a Clio. Malé mestské vozítko prišlo na prezentáciu v podobe prototypu a ten by nemal byť ďaleko od sériovej výroby.

R5 EV prototyp je každopádne prvým hmatateľným dôkazom novej stratégie značky, ktorá do roku 2025 prinesie 14 nových modelov, pričom polovica z nich bude elektrická, druhá polovica hybridná.

Hovorí sa aj o uvedení modelu Renault 4, čo zodpovedá chýrom, ktoré sa počas minulých týždňov šírili po internete, a síce de Meo chce výrazne oživiť silnú históriu značky s diamantom v znaku.

Zdroj: Renault


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo