2020-09-17 17:00:00
Suzuki Swace
Suzuki Swace
Zdroj: Suzuki Swace

SUZUKI: Swap the face! Swace? Nový model značky vám bude povedomý

Suzuki pokračuje v uvádzaní nových modelov, ktoré značke pomôžu prežiť ťažké emisné časy.

Európa ide naďalej tvrdo po emisiách osobných automobilov. V spolupráci s pandémiou COVID19 sa tento tlak pričinil aj o (minimálne dočasný) koniec Mitsubishi v Európe. Značka sa nevzdáva, no výrazne obmedzuje svoje aktivity na starom kontinente.

Suzuki to ale vzalo z iného pohľadu a namiesto odchodu velí do protiútoku. A to formou rokmi overenou. Formou spolupráce.

Zdroj: Suzuki Swace

Suzuki Swace (svejs) je druhým modelom, ktorý pre japonskú automobilku bude dodávať iná japonská automobilka. Swace je totiž preznačená Corolla Touring Sports. Prvým modelom je Across, ktorý vznikol úpravou modelu RAV4. Kým Across príde výhradne ako plug-in hybrid, Swace bude dostupný ako klasický HEV hybrid a výhradne so základným hybridným pohonným ústrojenstvom v podobe kombinácie 1,8 litrového štvorvalca s elektromotorom s celkovým systémovým výkonom 122 koní.

Zdroj: Suzuki Swace

Swace je typické kombi nižšej strednej triedy s celkovou dĺžkou 4655 mm a s rázvorom 2700 mm. Batožinový priestor má podľa metódy VDA až 595 litrov. Automobil disponuje priehrštím moderných asistenčných systémov, prepracovaným podvozkom a športovým nádychom exteriéru. Infotainment poskytne konektivitu CarPlay a Android Auto. Nový model zaradí Suzuki do ponuky už túto zimu.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Suzuki

Komentáre k článku


Stream naživo