2020-04-05 14:30:00
5 miestne Jimny a
5 miestne Jimny a Jimny Ute
Zdroj: kolesa.ru

5-dverové Suzuki Jimny bude realitou koncom roka. Ute už je

Že má vzniknúť aj päťdverová rodinne ladená predĺžená verzia Jimny sa šepká už dlho.

Teraz to ale vyzerá ako definitíva. Aspoň tak k tomu pristupuje portál Autocarindia.com, ktorý správu priniesol ako prvý. Zdroj tohto portálu tvrdí, že auto sa pripravuje a do výroby by malo ísť v decembri tohto roka.

O výrobu sa má starať závod Maruti Suzuki v Gujarate v Indii. Práve tam má v priebehu júna začať výroba aj trojdverovej verzie. Vieme, že Suzuki malo dlhšie problém s nečakane vysokým celosvetovým záujmom o toto auto. Jednoducho nestíhali vyrábať a spustenie výroby v Indii by malo pomôcť. 3-dverový variant má byť ale určený výhradne na export. V Indii by sa malo Jimny predstaviť len ako päťmiestne. Polovica produkcie päťmiestnej verzie pôjde na export, polovica zostane v krajine.

Žeby sa ale táto verzia dostala aj do Európy je zatiaľ nepravdepodobné, prinajlepšom otázne. Aj trojdverová verzia s menším rázvorom, a teda nižšou hmotnosťou musí byť v Európe predávaná len ako úžitkové vozidlo – inak nedokáže čeliť súčasným emisným normám.

Zdroj: kolesa.ru

Päťdverová verzia má byť s výnimkou väčšieho rázvoru a väčšieho vnútorného priestoru identická s pôvodným variantom. Podkapotou má byť ten istý 1,5 litrový atmosférický štvorvalec, päťstupňová manuálna, alebo 4-stupňová automatická prevodovka, tuhé nápravy, rebrinová konštrukcia, redukcia a pohon všetkých kolies. Vizuálizácie päťdverového Jimny pochádzaju z ruského portálu Kolesa.ru. 

No a keď už tu máme debatu o verziách, na záver pripájam verziu od dílera z Nového Zélandu, ktorý Jimny prestaval na pikap, respektíve typické Ute, teda dvojmiestny malý pikap. Prestavba je možná, homologizovaná a stojí 12-tisíc novozélandských dolárov, čo je cca 6500 eur.

Zdroj: kolesa.ru


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: kolesa.ru, Autocarindia.com

Komentáre k článku


Stream naživo