2020-02-28 19:31:13
Škoda Octavia RS iV
Škoda Octavia RS iV
Zdroj: SKoda

VIDEO: Octavia RS iV sa postupne odhaľuje

Octavia RS iV mala byť jedným z ťahákov na autosalóne v Ženeve.

Autosalón v Ženeve ale nebude. Octavia RS iV sa však predstaví podľa plánu 3. marca. Auto bude podobne ako pri Golfe Gti, GTD a GTE dizajnovo takmer identické s ostatnými verziami RS.

Auto by mali na prvý pohľad odhaliť športové doplnky interiéru i exteriéru, čierne dizajnové prvky a športová maska, či napríklad krídlo na piatych dverách.

Podkapotou verzie RS iV sa nachádza benzínový motor 1,4 TSI s výkonom 110 kW a elektromotor s výkonom 85 kW. Spolu generujú systémový výkon 180 kW (245 k) a točivý moment 400 Nm, emisie CO2 pritom tvoria približne 30 g/km v cyklu WLTP (predbežné údaje). Octavia RS iV zájde v cykle WLTP až 55 kilometrov s čisto elektrickým pohonom, teda lokálne celkom bezemisne. Dynamické jazdné vlastnosti podporuje aj športový podvozok.

Ďalšie modely radu Octavia s hybridnou technikou

Škoda v Ženeve predstaví popri modeli Octavia RS iV aj ďalšie elektrifikované varianty svojho bestselleru. Plug-in hybridným pohonom je rovnako vybavená Octavia iV, v tomto prípade podáva motor 1,4 TSI spolu s elektromotorom systémový výkon 150 kW (204 k) a maximálny krútiaci moment 350 Nm. Lítium iónová vysokonapäťová batéria tohto variantu pohonu, ktorý je možné kombinovať s výbavami Ambition a Style, má kapacitu 37 Ah, resp. 13 kWh. Model Octavia iV je možné nabíjať, rovnako ako RS iV, z pohodlia domova pomocou 230V zásuvky alebo wallboxu.

Prvý Scoutline medzi SUV

Škoda prvýkrát ponúkne SUV vo verzii Scoutline. Odlišný vzhľad mestskému SUV dodávajú matne čierne lemy blatníkov a strieborné prvky na karosérii. Celkový vzhľad ďalej zvýrazňujú aj veľké sedemnásťpalcové alebo osemnásťpalcové kolesá z ľahkých zliatin. Kamiq Scoutline bude k dispozícii pre všetky motory tohto modelového radu, pokrývajúce výkonové spektrum od 66 kW (90 k) do 110 kW (150 k). Interiér bude koncipovaný podobne ako pri väčších kolegoch s výbavou Scout.

Zdroj: SKoda

 

Komentáre k článku


Stream naživo