2020-02-26 11:50:00
Volkswagen Touareg R 2020
Volkswagen Touareg R 2020
Zdroj: Volkswagen

ŽENEVA: Volkswagen ukázal svalnatý Touareg vo verzii R

Volkswagen Touareg R ponúkne výkon presahujúci 450 koní.

Po lokomotíve s naftovým osemvalcom Podkapotou dostal nový Tourageg aj športovo orientovanú verziu. Jej meno je Touareg R a Podkapotou mu drieme 340 kW (455 k) a až 700 Nm krútiaceho momentu. Touareg R je športový plug-in hybrid, ktorý pre maximálnu dynamiku kombinuje silu trojlitrového šesťvalca 3,0 V6 TSI s výkonom 250 kW (340 k) a elektromotora s výkonom 100 kW (136 k). Oba motory prenášajú svoje sily na všetky štyri kolesá cez 8-stupňovú automatickú prevodovku a cez permanentný pohon všetkých kolies 4Motion s uzamykateľným stredovým diferenciálom. Výsledkom je zrýchlenie z 0 na 100 km/h za cca 5 sekúnd a maximálna rýchlosť elektronicky limitovaná na úrovni 250 km/h. Auto dokáže jazdiť aj výhradne na elektrickú energiu. Do rýchlosti 140 km/h, pričom maximálne odjazdí 43 až 48 km. Vďačí za to nielen elektromotoru, ale tiež 14,1 kWh batérii umiestnenej nad zadnou nápravou.

Zdroj: Volkswagen

Auto je teda výbornou kombináciou sily, športového dizajnu s ekológiou vyžadovanou v EÚ.

Mimochodom, športový dizajn verzie R bude pre veci neznalého ľahké zameniť s Touaregom vo verzii R-Line. Auto prezrádza veľké R vzadu, pár ďalších R v aute a samozrejme čierna maska, pritmavené LED svetlá, úpravené nárazníky, či čierne kryty spätných zrkadiel.

Zdroj: Volkswagen

Auto sa predstaví na autosalóne v Ženeve a tak, ako každý bohato vybavený Touareg ponúkne množstvo moderných asistenčných systémov vrátane systéme Trailer Assist. Taktiež ponúkne jazdné režimy od Eco až k Sport, Individual, Offroad a Sneh. V základe má auto 20-palcové disky, prikúpiť možno 21 až 22 palcové disky. V prípade príkupenia offroadového balíčka dostane auto ešte režimy Štrk a Piesok, k tomu samozrejme zakrytovanie podvozku...

Zdroj: Volkswagen


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo