2019-11-21 13:02:25
Mercedes-Maybach GLS 600
Mercedes-Maybach GLS 600
Zdroj: Mercedes

FOTO: Nový Mercedes-Maybach GLS – gigantická dávka luxusu

Mercedes práve predstavil nový Maybach GLS. Obrovský mastodont s typickou vizážou Maybach.

Mercedes Maybach GLS 600 4Matic je odpoveďou na superluxusné jachty autá od značiek Rolls Royce, či Bentley. Tento gigant ponúka unikátny retromoderný dizajn, výnimočné materiály a výnimočný komfort na viac ako piatich metroch dĺžky najväčšieho modelu SUV od Mercedesu.

Automobil sa chváli mimoriadne účinnými materiálmi na potlačenie vonkajších vplyvov, ktoré umožňujú vytvoriť pocit bezpečia v štýle hmyzieho kokónu. Tento dojem zvýrazňujú nielen enormne pohodlné samostatné sedadlá, ale tiež elektricky ovládané roletky, vďaka ktorým si môžu pasažieri sediaci nad všetkým naokolo povedať, koľko vlastne chcú vidieť z okolitého sveta.

Podkapotou tohto automobilu sa však nenachádza motor V12, ako by mohlo naznačovať označenie, je tam nový moderný V8 motor s objemom 4 litrov.

Zdroj: Mercedes

Maximálny výkon je 410 kW (558 k) a maximálny krútiaci moment je 730 Nm. Motor je špeciálne modifikovaný pre potreby značky Maybach a posádke zaručuje úplne tiché a pritom energické presúvanie svetom. Aby bolo učinené za dosť aj ekológii, motoru pomáha 48 Voltový štartér-generátor EQ Boost schopný ešte zvýšiť okamžitú odozvu na stlačenie akcelerátora.

Zdroj: Mercedes

Dizajn automobilu v sebe spája dizajnový jazyk Mercedesu s typickými prvkami pre značku Maybach. Nájdete tu sebavedomú chrómovanú mriežku chladiča. Chrómované doplnky sa nachádzajú naprieč celým autom, zaujímavé sú laky s dvoma farebnými odtieňmi. Celkovo môžete na tomto aute nájsť osem rôznych farebných kombinácií. Na aute nájdete tiež emblémy značky, po dva aj na D-stĺpiku. K dispozícii sú kolesá s rozmerom diskov 22 až 23 palcov, všetky unikátne pre Maybach a tie s rozmerom 23 palcov s rovnakým úzkym prúžkovaním ako má vozidlo na mriežke chladiča.

Zdroj: Mercedes

Špecifikom vozidla zvyšujúcim komfort nastupovania a vystupovania sú elektricky výsuvné chrómované prahy, no tiež svetelný podpis po stranách automobilu. Výsuvné prachy sa do odkrytej pozície dostávajú automaticky a sú špeciálne široké pri zadných dverách. Keď sa tie otvoria, nástupné prahy sa vysunú do jednej sekundy, no ich správanie sa dá zmeniť cez systém MBUX.

Zdroj: Mercedes

Maybach GLS narozdiel od verzie od Mercedesu nemá tri rady sedadiel, všetko je tak prispôsobené totálnemu pohodliu pre posádku v dvoch radoch – obzvlášť komfortné sú pochopiteľne zadné sedadlá. Štandardne je automobil päťmiestny, pričom dve krajné sedadlá vzadu sa elektricky môžu zmeniť na sklápateľné, na požiadanie možno GLS postaviť ako výhradne štvormiestne s dvojicou samostatných klimatizovaných masážnych elektricky nastaviteľných sedadiel s centrálnou konzolou.

Zdroj: Mercedes

Konzola má k dispozícii sklopné stolíky i chladiaci box ideálny na flašku šampusu.

Aby citlivé nošteky neobťažoval vonkajší vzduch, balík Airbalance s voňavkami je samozrejmosťou. Automobil vychádzajúci z prémiového GLS má na palube všetky najmodernejšie systémy tak ako GLS vrátane asistenčných systémov pre jazdu i bohatej ponuky konektivity a možnosti ovládať informačno zábavný systém zo zadných sedadiel. Automobil má špecifické nastavenie pneumatického podvozku Airmatic s e-actvie body control dodávajúce výraznejší komfort pre pasažierov najmä na zadných sedadlách. Vzadu je tiež samostatná klimatizácia a vylepšená zvuková izolácia s lepším oddelením batožinového priestoru od kabíny.

Zdroj: Mercedes

Maybach GLS sa dostane na trhy v druhej polovici roka 2020. Viac obrázkov nájdete v galérii. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo