2019-06-25 15:15:00
BMW Vision M Next
BMW Vision M Next
Zdroj: BMW

Vlastné modely divízie M? Toto je BMW Vision M Next

BMW štúdiou Vision M Next ukazuje ako si predstavuje budúcnosť športového jazdenia. Naznačuje tiež väčšiu úlohu pre divíziu M.

V budúcnosti dostanú vodiči na výber či chcú, aby ich viezli, alebo budú šoférovať sami. Spoločnosť BMW Group v podobe štúdie BMW Vision M NEXT ukazuje, ako by radosť z jazdy mohla vyzerať v budúcnosti. Ponúka ochutnávku elektrizovanej budúcnosti divízie BMW M a zameriava sa pritom priamo na aktívnych a oddaných vodičov. Inteligentné technológie poskytujú komplexnú a zároveň starostlivo namierenú pomoc, aby ich premenili na výnimočných jazdcov.

Platformou exkluzívnej svetovej premiéry štúdie BMW Vision M NEXT bude nové informačné podujatie #NEXTGen v priestoroch BMW Welt. Samostatné podujatie zamerané na riešenia osobnej mobility Made by BMW Group pridáva do kalendára svetových automobilových a technologických výstav, ktorých sa spoločnosť už zúčastňuje, nový termín. Spolu s výnimočnými svetovými premiérami ako BMW Vision M NEXT sa tu predstavia najnovšie technologické výdobytky BMW Group v oblastiach ako dizajn, autonómne jazdenie, konektivita, elektrifikácia či služby.

Zdroj: BMW

„BMW Vision M NEXT poskytuje pohľad na budúcnosť športového jazdenia,” vraví Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. „Zatiaľ čo štúdia BMW Vision iNEXT ukázala, ako autonómna jazda zmení život na palubách našich automobilov, BMW Vision M NEXT predstavuje, ako špičková technológia dokáže pretvoriť samotné jazdenie na bezprostrednejšie a poskytujúce viac emócií. Obe vozidlá sa zameriavajú najmä na ľudí na palube. Dizajn a technológie prinášajú zážitok EASE a BOOST v oveľa prirodzenejšej a intenzívnejšej forme.”

Koncept zážitku EASE a BOOST.

Štúdie BMW Vision iNEXT a BMW Vision M NEXT predstavujú prototypy verzií prístupov EASE a BOOST. EASE zahŕňa všetky skúsenosti získané počas jazdy, keď všetky úlohy spojené s riadením preberá vozidlo. Vozidlo sa v tomto prípade premieňa na obývačku na štyroch kolesách, kde sa cestujúci cítia bezpečne a isto. Od odpočinku a relaxu, cez rozhovory, zábavu s infotainmentom na palube. Zážitky, ktoré ponúka koncept EASE, sú také rozmanité ako potreby a záujmy cestujúcich. BOOST však znamená výnimočný aktívny zážitok z jazdy. Koncepty EASE aj BOOST majú pri vytváraní budúcnosti spoločnosti BMW Group rovnaké zastúpenie a zrkadlia sa v nich inovačné oblasti Autonómna jazda, Konektivita, Elektrifikácia a Služby (Autonomous driving, Connectivity, Electrification and Services — ACES). Dizajn dodáva týmto oblastiam vizuálne vyjadrenie a z technológie robí niečo, s čím chce byť človek v kontakte (D+ACES).

Zdroj: BMW

Exteriér vyžaruje DNA športových automobilov značky BMW.
„BMW Vision M NEXT je progresívne hybridné športové vozidlo, ktoré veľmi jasne spája vzhľad a interakciu,” vraví Domagoj Dukec, Vice President BMW Design. Exteriér vozidla vzbudzuje emócie a jasne ukazuje výkonový potenciál štúdie BMW, pričom si požičiava štýlové prvky aktuálnych aj minulých športových vozidiel značky BMW. BMW Vision M NEXT čerpá inšpiráciu z ikonického modelu BMW Turbo ako aj z prelomového modelu BMW i8 plug-in hybrid a pridáva interpretáciu dizajnových prvkov zameranú na budúcnosť ako napríklad dlhá a nízka silueta, dvere otvárajúce sa dohora a príťažlivá farebná schéma. Nenapodobiteľné proporcie športového vozidla dopĺňa povrch výnimočný dizajnovou čistotou. Predná a zadná časť dostali matný neónový odtieň oranžovej farby Thrilling Orange, ktorá vytvára živý kontrast k striebornej hodvábnej matnej farbe karosérie Cast Silver. Využitie týchto farebných blokov dodáva štúdii ďalší nádych moderny a podčiarkuje jej jednoznačnú dynamiku.

Zdroj: BMW

Jazdné vlastnosti štúdie BMW Vision M NEXT sú rovnako očarujúce ako jej vzhľad. Hybridný pohon Power PHEV ponúka voľbu medzi elektrickým pohonom všetkých kolies a čistým pohonom zadných kolies, ktoré poháňa elektromotor alebo prepĺňaný benzínový štvorvalcový motor. Systémový výkon 441 kW (600 k) znamená maximálnu rýchlosť 300 km/h a štúdii BMW Vision M NEXT dodáva zrýchlenie z 0 na 100 km/h za iba tri sekundy. K dispozícii je aj režim BOOST+, ktorý po stlačení tlačidla dodáva extra výkon. Maximálny dojazd na elektrický pohon je 100 km, čo predstavuje viac ako dostatočnú hodnotu na pokrytie väčšiny bežných potrieb čisto na elektrickú energiu. To znamená, že BMW Vision M NEXT je športové vozidlo dokonale pripravené aj na vjazd do centier miest, ktoré vyhlásia bezemisnú zelenú zónu.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo