2018-01-15 16:36:22
Volkswagen Jetta 2018
Volkswagen Jetta 2018
Zdroj: Volkswagen

DETROIT: Volkswagen predstavil úplne novú Jettu. Má byť kľúčom k odomknutiu USA

Volkswagen sa chce po emisnom škandále rozbehnúť a stať najväčšou automobilkou v USA. Jettu ale do Európy nepošle.

Aktualizácia 17.1.: Volkswagen oficiálne potvrdil, že nová Jetta do Európy nepríde. Automobil bol vyvíjaný špeciálne pre americký trh, a preto uvedenie v Európe nebude. Pokračuje pôvodný text.

K tomuto ambicióznemu cieľu by mu mala pomôcť práve nová generácia modelu Volkswagen Jetta.

Volkswagen rozbieha najväčšiu modelovú ofenzívu vo svojich dejinách a to nielen v USA ale na celom svete. V roku 2020 privezie na svetlo sveta úplne prvý model stojaci na novej platforme MEB pre elektroautá. Pre USA značka po dlhých rokoch slabších výkonov a nenapĺňania očakávaní zvolila stratégiu s vývojom a predajom automobilov určených špeciálne pre amerického zákazníka. Prvým takým modelom bolo veľké SUV Atlas, ktoré sa predáva ako teplé rožky a ženie predaje značky nad čísla, ktoré VW dosahoval pred Dieselgate. Ďalším dôležitým bodom programu tejto modelovej ofenzívy je Jetta.

Nová Jetta stojí konečne na modulárnej platforme MQB všetkými svojimi časťami. Znamená to, že auto ponúkne viac v každom smere – tak to aspoň tvrdí výrobca. Jetta bude priestrannejšia, komfortnejšia, lepšie vybavená a svojskejšia.

Zdroj: Volkswagen

Automobil sa na výstavisku v Detroite prezentuje kompletne novým dizajnom s výraznou chrómovanou maskou chladiča a svetlami v tvare do L. Zadné Led svetlá azda iba niekoľkým Európanom pripomínajú tie, ktoré nesie koncernový príbuzný zvaný Superb...

V interiéri je to nový Volkswagen so všetkým čo k tomu patrí. Súčasťou vyšších výbav bude digitálny prístrojový panel, veľký displej na stredovom paneli. Zlepšiť sa má ergonómia, kvalita spracovania i kvalita použitých materiálov. Podkapotou by mal byť iba jeden motor – benzínový štvorvalec 1,4 TSI s výkonom 150 koní, samozrejme spojený s automatickou dvojspojkovou prevodovkou.

Zdroj: Volkswagen

Či sa táto americká Jetta dostane aj do Európy nevieme, ale zas prečo by sa nedostala. I keď Volkswagen tvrdí, že auto je vytvorené tak, aby plnilo požiadavky najmä Američanov, svojich zákazníkov by si kompaktný sedan mohol nájsť aj v Európe. Detaily o pro-európskych motorizáciách, výbavách, objemoch a doplnkoch teda nemáme. Zatiaľ je to takpovediac vo hviezdach.

Zdroj: Volkswagen


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo