2017-11-27 15:05:00
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Zdroj: Aston Martin

FOTO: Pekná farba... Pod ňou nový Aston "Vantidž"... pod ním Mercedes

Aston Martin predstavil svoj nový Mercedes. Volá sa Vantage a je zeleno-žltý.

Ale teraz vážne... Bude aj v sivej metalíze. A teraz menej vážne: tomu zelenému prišlo zle, keď videl, že ten sivý dostal namiesto mriežky chladiča sieťku proti hmyzu (aj s hmyzom). Či už ten sivý Vantidž/Vantáž má na chladiči sieťku proti hmyzu alebo babkine sitko, jedno je isté. Ide o úplne nový model stojaci na platforme aktuálnej DB11. Vantage má ale 70% dielov nových.

Ostrý model ako vystrihnutý zo snov arabského tunera má Podkapotou tlčúce srdce a elektroniku a ďalších x komponentov od Mercedesu, respektíve od AMG. Konkrétne je Podkapotou prepĺňaný osemvalec do V s objemom 4,0 litra a maximálnym výkonom 510 koní (6000 ot/min) a maximálnym krútiacim momentom 685 Nm (2000 až 5000 ot/min).

Zdroj: Aston Martin

Motor spriahnutý s 8-stupňovou automatikou od ZF prenáša výkon na zadné kolesá a to cez ediff, teda elektronicky ovládaný samosvorný diferenciál schopný reagovať rýchlejšie a plynulejšie než klasické LSD. Výsledkom všetkého snaženia motora, pneumatík, diferenciálu, elektroniky a aerodynamiky je zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a maximálna rýchlosť 313 km/h. Pri suchej hmotnosti 1530 kg.

Silné srdce z Nemecka produkuje nielen vysoký výkon a mohutný krútiaci moment, no tiež poriadny zvuk umocnený veľkými koncovkami výfuku. Všimnite si ako ďaleko za predné kolesá umiestnil Aston svoj nový motor. Cieľom bolo samozrejme udržať ideálne rozloženie hmotnosti medzi nápravami v pomere 50:50. O maximalizáciu jazdného zážitku a prepojenie vodiča so strojom a vozovkou sa stará prepracovaný podvozok s adaptívnymi tlmičmi.

Zdroj: Aston Martin

Tak ako zovňajšok vozidla s mimoriadne peknou zadnou časťou, aj interiér útočí na prvú signálnu a svojou agresivitou dokáže doslova vyraziť dych. Masívne sedadlá v kombinácii so sci-fi ovládačmi a prienikom exteriérovej farby aj do interiéru nabádajú k agresívnemu a suverénnemu správaniu sa na cestách.

Ako by povedal pán internet: nevadí, že sú vnútornosti od Nemcov, keď budú konečne fungovať, a keď sa o dizajn a finálne nastavenie stará Aston Martin. Nuž až na pár (viditeľných) detailov naznačených vyššie, nový Vantage vyzerá, že je hodný svojho mena. Páči sa vám nový dizajn modelu Vantage? Dajte vedieť v diskusii.

Zdroj: Aston Martin

jh
ZDROJ: Aston Martin

Komentáre k článku


Stream naživo