2017-01-25 17:16:56
Škoda Octavia RS 2017
Škoda Octavia RS 2017
Zdroj: SKoda

Octavia RS a Octavia Scout po facelifte zdraželi. Majú lepšiu výbavu

Škoda dnes oficiálne uviedla svoje faceliftované modely Octavia RS a Octavia Scout na slovenský trh.

Škoda uvádza na slovenský trh výrazneprepracované modely Octavia RS a Octavia Scout. Octavia RS s vyšším výkonom a Octavia Scout prichádzajú s rozsiahlou ponukou moderných asistenčných a komfortných prvkov, infotainment systémami s rozšírenou konektivitou, novými Simply Clever prvkami a bohatšou paletou výbav na želanie. Cena modelu Octavia RS začína na sume 26 980 €, model Octavia Scout je k dispozícii od 29 130 €. 

Škoda Octavia RS štartuje s cenou na úrovni 26 980 € s motorom 2,0 TSI / 169 kW a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Prevedenie kombi s rovnakou motorizáciou je k dispozícii s príplatkom iba 850 €. Dieselová Octavia RS začína na sume 27 990 € s motorom 2,0 TDI 135 kW a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Kým vznetový motor 2,0 TDI má rovnako ako doteraz výkon 135 kW (184 k), výkon zážihového motora 2,0 TSI vzrástol o 7 kW (10 k) na 169 kW (230 k). 

Pre porovnanie, v čase nášho testu začínala cena modelu Octavia RS na úrovni 26 560 eur, úplne na začiatku predaja verzie RS dokonca na 26 260 eur (cena kombi, liftback bol ešte o pár stovák lacnejší), Octavia Scout v čase nášho testu štartovala na cene 28 560 eur (2,0 TDI 4x4). Tesne pred faceliftom však bol model RS lacnejší iba o 200 eur. Za vyššiu cenu  zákazník dostane modernejšiu výbavu.  

V základnej výbave Octavia RS ponúkne okrem iného FullLED predné svetlomety, LED hmlové svetlomety a LED zadné svetlá, systém Front Assist doplnený o prediktívnu ochranu chodcov, navigačný infotainment Amundsen s 8 reproduktormi a rozhraním SmartLink+, online služby na 1 rok s mapami Európy, Bluetooth handsfree s hlasovým ovládaním, osvetlenie priestoru pre nohy vpredu a vzadu, dáždnik pod sedadlom spolujazdca, parkovacie senzory vzadu a multifunkčný športový volant. Športový look dodajú 17-palcové disky z ľahkej zliatiny Dorado alebo poťahy sedadiel v prevedení koža/látka tradične s logom RS. Samozrejmosťou je maximálna komfortná a bezpečnostná výbava vrátane množstva asistenčných systémov.

Doplnkovú výbavu možno nájsť v akčných paketoch RS Plus a RS Challenge. Voliteľne je pre model Octavia RS na výber aj pohon 4x4 (TDI) a 6-stupňová automatická prevodovka DSG.

Škoda Octavia Scout je k dispozícii od 29 130 €s motorom 2,0 TDI / 110 kW, 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom 4×4. Benzínová Octavia Scout začína na sume 30 580 € s motorom 1,8 TSI / 132 kW a 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Štandardom je pohon 4×4.

Voliteľne je na výber aj akčný paket Scout Plus, ktorý za výhodnú cenu ponúka okrem iného aj bezkľúčový systém KESSY alebo parkovaciu kameru. 

Octavia Scout štandardne disponuje Full LED prednými svetlometmi, Top LED zadnými združenými svetlami a ambientným osvetlením interiéru, osvetlením priestoru pre nohy vpredu a vzadu,vyhrievaným multifunkčným volantom, Thermoflux sedadlami,parkovacími senzormi vpredu aj vzadu a systém Front Assist doplnený o prediktívnu ochranu chodcov. Štandardom je tiež navigačný infotainmentAMUNDSEN s 8 reproduktormi a rozhraním SmartLink +, online služby na 1 rok s mapami Európy, Bluetooth handsfree s hlasovým ovládaním. Terénne schopnosti podporujúaj 17-palcové disky NIVALIS z ľahkej zliatiny. Interiér ponúkne množstvo originálnych prvkov vrátane prahových líštv dizajne Scout alebo dáždnika pod sedadlom spolujazdca.

Oba modely sú na Slovensku ponúkané s predĺženou zárukou na 5 rokov alebo do 100 000 km a inovatívnymi službami ako je doživotná Garancia mobility Premium či Servisné balíky v rámci doplnkovej výbavy.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo