2016-06-23 08:30:00
Volvo S90 a V90
Volvo S90 a V90 R-Design paket
Zdroj: Volvo

FOTO + VIDEO: Volvo predstavilo S90 a V90 so športovou úpravou R-Design

Volvo aj pre modely S90 a V90 prichystalo R-Design verzie. Tie majú zaujať zákazníka športovejším vzhľadom.

Tak ako Volvo XC90 R-Design, aj limuzína S90 a kombi V90 dostali špeciálnu športovejšiu verziu s označením R-Design. Ako samotný názov naznačuje, viac než o športové jazdné vlastnosti ide o vzhľad vozidla a to ako zvonka tak i vo vnútri. Pritom ale Volvo sľubuje športovejšie nastavenie vozidla a výraznejší zážitok z jazdy.

S90 a V90 už sú v ponuke automobilky (nie všade), teraz sa k klasickým verziám pridáva aj verzia R-Design. Tá má za úlohu prilákať duchom mladších zákazníkov na exkluzívnejší a športovejší dizajn. Volvo zmeny v imidži automobilov dosiahlo prostredníctvom úpravy masky automobilu, špeciálnemu grilu, vďaka využitiu väčších 10-lúčových diskov kolies v kombinácii striebornej a čiernej farby a vďaka športovým sedadlám. Zmeny sa dotkli aj volantu automobilu, líšt a osvetlenia interiéru.

R-Design je švédskou odpoveďou na M paket, či AMG line, ktoré taktiež zostrujú vzhľad konkurenčných automobilov z nemecka (trieda E, či BMW 5). Samozrejme si aj auto s týmto balíčkom zmien zachovávajú švédsku noblesu a nesnažia sa to so športovosťou preháňať. U Volva má športové úpravy na starosti Polestar. Autá sa do predaja dostanú začiatkom budúceho roka, objednať si ich je možné už teraz. Dizajn áut si môžete vychutnať v galérii a v priloženom krátkom "náladovom" videu.

 

jh
ZDROJ: Volvo

Komentáre k článku


Stream naživo