2021-06-22 16:16:00
Škoda Fabia IV. na
Škoda Fabia IV. na Slovensku
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Nová Škoda Fabia IV. je už na Slovensku. Pekná výbava za peknú cenu

Škoda predstavila slovenskú verziu novej Fabie v bratislavskej Petržalke. Auto ponúkne aj štyri valce.

Na ne si ale budete musieť počkať do jesene tohto roka. Tých prvých pár mesiacov získate Fabiu s trojvalcovými motormi. Vybrať si budete môcť medzi päť až šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, prípadne automatickou 7-stupňovou DSG. A vybrať si budete môcť aj plnenie. Ak vám je po chuti atmosférický trojvalec 1,0 MPI pripravte sa na búrlivých 48 kW (65 k), prípadne ešte búrlivejších 59 kW (80 k). Atmosféru doplní výhradne päťstupňová manuálna skriňa. Ak ale viac než len búrlivú jazdu, túžite po tornáde, doručí vám ho motor s turbínou. Výkon štartuje na 70 kW (95 k) s 5-timi stupňami prevodovky, alebo 81 kW (115 k) so 6-stupňovou manuálnou, prípadne 7-stupňovou DSG prevodovkou. 

Automobil so základným motorom štartuje na cene 11 760 eur s výbavou Active. Tá obsahuje dnes už nevyhnutné prvky aktívnej bezpečnosti vrátane núdzového brzdenia a udržiavania v pruhoch. K tomu oceľové disky kolies s rozmerom 15-palcov, predné elektrické a zadné švihadlové okná, 6,5 palcový displej infotainmentu, MaxiDOT displej, systém e-Call, či PUR volant. Multifunkčný kožený a manuálna klimatizácia je v balíku Active Plus za 680 eur a je tam aj tempomat. 

Tieto prvky spolu s hodnotnejším interiérom bez švihadiel ponúkne stupeň Ambition v štartovacej cene 12 560 eur. Výbava Style pridá lakťovku, Climatronic s dvomi zónami, šestnásťpalcové disky z ľahkých zliatin, 8 palcový displej infotainmentu a zadné parkovacie senzory. Celkovo za 14 760 eur, avšak jedine so silnejším motorom 1,0 MPI 59 kW. 

Základný turbomotor vás vyjde minimálne 12 960 s Active výbavou, alebo 14 060 eur s výbavou Ambition. Za verziu 81 kW s DSG zaplatíte od 14 760 eur pri Active a 15 860 pri Ambition.

Obzrite si Fabiu v galérii. Podotknem, že auto pôsobí väčšie, hodnotnejšie a pochopiteľne má na palube aj za hrsť nových systémov, ktoré cenu zdvíhajú skoro rovnako rýchlo ako bezpečnosť jazdy. Kufor je solídny a priestor na zadných sedadlách prekvapivo nadštandardný. A nadštandardné sú aj výduchy ventilácie pre zadné sedadlá. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Škoda

Komentáre k článku


Stream naživo