2018-01-11 04:45:00
Autosalón Viedeň 2018
Autosalón Viedeň 2018
Zdroj: Ján Hargaš

Vienna Autoshow 2018: Pozrite si TOP 10 noviniek z autosalónu vo Viedni!

Viedenský autosalón sa dnes oficiálne začal. Podkapotou.sk prináša prehľad najhorúcejších noviniek už teraz.

Viedenský autosalón patrí k najvýznamnejším stredoeurópskym automobilovým podujatiam. Tradičný skorý termín sa síce prelína s americkými podujatiami CES Las Vegas a autosalónom v Detroite, umožňuje však európskym automobilkám odpremiérovať modely, ktoré to „nestihli“ do Frankfurtu/Paríža v septembri, no v Ženeve by už bolo na premiéru neskoro.

Svoju premiéru si tak v minulých ročníkoch vo Viedni odkrútili napríklad faceliftovaná Škoda Octavia, Seat Leon ST Cupra, Range Rover Evoque Cabrio, či Mini Cabri a mnohé ďalšie. Toho roku zažil svetovú premiéru vo Viedni faceliftovaný Citroen C4 Cactus so špeciálnym pružením a európsku premiéru malo najrýchlejšie SUV súčasnosti – Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Na autosalóne toho ale je na pozretie viac. Zo všetkých noviniek sme preto vybrali 7 najzaujímavejších. Neskôr vám prinesieme tradičnú MEGA galériu so všetkým podstatným z autosalónu. Novinky sme vyberali z toho nášho stredoeurópskeho hľadiska. Vo výpočte sa tak mihnú nielen tie najluxusnejšie a najrýchlejšie autá, ktoré zaujmú všetkých automobilových fanúšikov, no tiež tie, ktoré sú významné pre záujemcov o vlastníctvo osobného automobilu. Asi tušíte kam mierime, však? Stručne a skrátka, svoje si nájde azda každý. 

Ak chcete o autosalóne vo Viedni získať pár praktických info, nájdete ich tu. 

Citroen C4 Cactus

Svetová premiéra je svetová premiéra. Aj keď facelift modelu Cactus nepatrí medzi dramatické, auto badateľne omladlo. Najmä však ako prvý model priváža nové tlmiče s hydraulickými dorazmi, ktoré majú pod označením Advanced Comfort poskytnúť takú mieru pohodlia za jazdy ako staré hydropneumatické pruženie, ktorým sa Citroen prezentoval mnoho rokov.

Zdroj: Ján Hargaš

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Verde

Stelvio Štvorlístok je aktuálne najrýchlejším SUV na svete. Nárokuje si na tento titul na základe času za ktorý sériový automobil prekonal Zelené peklo pod hradom Nurburg. S veľkým SUV prejsť 20 kilometrový okruh za menej než 8 minút, to je skutočne veľká vec. A navyše vyzerá vynikajúco.

Zdroj: Ján Hargaš

Maybach G 650 Landaulet

Aj keď sú už všetky G-čka s motorom V12 predané a auto sme už videli vo všetkých možných uhloch. Tak blízko ako na autosalóne vo Viedni sa k nemu našinec len tak nedostane. Výnimočná verzia výnimočného auta.

Zdroj: Ján Hargaš

Ford Mustang

Faceliftovaný Mustang ešte nikdy nebol tak blízko slovenskému fanúšikovi. Podľa našich informácii sa k nemu na Slovensku ešte dlho ani nedostanete, Ford sa bratislavského autosalónu nezúčastní. Vo Viedni si do Mustangu navyše budete môcť aj sadnúť.

Zdroj: Ján Hargaš

Alpine A110

Malý športiak je krásny na fotkách, no ešte krajší naživo. Autíčko má doslova neuveriteľný dizajn, ktorý sľubuje úžasné jazdné vlastnosti. Sadnúť doň je zážitok.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

BMW M5

Tá farba, ten prísľub surovej sily a ten dizajn. Obdivovať novú M5 budeme ešte dlho po tom, čo sa jej nebude hovoriť novinka. Výkon 600 koní v sériovom sedane, navyše športový xDrive... Je čo obdivovať.

Zdroj: Ján Hargaš

Audi RS4 Avant

Ak by bol pre vás sedan M5 príliš nepraktický, nebodaj drahý, alebo skrátka nemá dosť krúžkov na kapote, je tu nový kombík od Audi, ktorý vie ako lákať pohľady.

Zdroj: Ján Hargaš

Mercedes X-Classe

Navara, či ne-Navara. Technický základ je jasný, ale čo s pick-upom urobil Mercedes... no klobúk dole. Obzvlášť v tejto špeciálnej verzii má čo ponúknuť. Jednoducho úžasný pohľad.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Dacia Duster

Duster nie je populárny iba na východ od rakúskych hraníc. Európa modely Dacie miluje a Duster je akousi vlajkovou loďou rozpočtovej značky s francúzsko-rumunskou DNA. Druhú generáciu sme už jazdili, no máloktorý našinec mal možnosť ohmatať si ju. Takže nech sa páči. Vo Viedni zažíva Duster svoju rakúsku premiéru a patrí medzi významné ťaháky.

Zdroj: Ján Hargaš

Lada Vesta SW Cross

Lacná Octavia Scout? Asi tak. V Rakúsku zažíva automobilka Lada akýsi reštart. Práve viedenský autosalón je pre značku vstupnou previerkou potenciálu u Rakúšanov. Lada tak priviezla ako sedan, tak i kombi Vestu a najmä Vestu Cross. Z pohľadu našinca je Vesta SW a Vesta SW Cross veľmi zaujímavou dvojkou autosalónu z Viedne. Osobne ma auto príjemne prekvapilo. Nie nepatrím medzi tých, ktorí všetko ruské odsúdia len preto, lebo je to ruské, ale od Lady človek skrátka veľa nečaká. Lenže Vesta SW je veľmi zaujímavé auto. Vyzerá prekvapivo dobre, je neuveriteľne priestranná, sedí sa v nej pohodlne a sľubuje bezproblémovú prevádzku za veľmi pekné ceny. Verzia Cross navyše ponúkne svetlú výšku modelov SUV. Ak by slovenský importér nezaspal dobu, z týchto modelov by do pár rokov dokázal urobiť predajný hit. Ale ktovie, možno sa to podarí i bez poriadneho marketingu.

Zdroj: Ján Hargaš

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Svoje miesto vo výpočte by si určite zaslúžili aj také chuťovečky ako Mégane R.S., Swift Sport, GLC 63 AMG, Rolls Royce Phantom II, Hyundai i30 N a Fastback, modely SsangYong, Seat Leon Cupra R, Jeep Compass, Mitsubishi Eclipse, Insignia GSi a mnohé ďalšie, ale keď 10 tak desať... 

PS: Automobilka Mini priviezla na autosalón viacero svojich modelov vrátane Countrymana s hybridným pohonom. Z môjho pohľadu je ale najkrajším Mini na autosalóne práve toto: 

Zdroj: Ján Hargaš

jh

Komentáre k článku


Stream naživo