2018-01-09 13:45:00
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Vienna Autoshow: Už tento týždeň! 1 svetová, 1 európska a mnoho ďalších premiér

Viedenský autosalón je už za dverami. Aj tento rok zaznamenáva niekoľko významných premiér.

Autosalón vo Viedni je každý rok jednou z najvýznamnejších motoristických udalostí v strednej Európe. Do Viedne začiatkom januára putujú desaťtisíce automobilových fanúšikov. Vysoká úroveň podujatia je každý rok podčiarknutá svetovými a európskymi premiérami. Nebude to inak ani toho roku. Svoju svetovú premiéru si vo Viedni odbije Citroen C4 Cactus, európsku premiéru bude mať Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Verde. K tomu treba prirátať ďalších 30 lokálnych premiér.

To najpodstatnejšie priamo z výstaviska nájdete priamo v našom výpočte TOP 10 noviniek z Viedne. 

Autosalón ale nie je len o premiérach, ale aj o významných prírastkoch do ponuky automobiliek, ktoré sa už možno odprezentovali koncom minulého roka, no tak blízko k našim hraniciam ešte neboli. Platí to o viacerých modeloch, medzi nimi vyberiem niekoľko „laskoniek“.

Zdroj: Citroen

Alpine A110 – ľahkučký francúzsky športovec z oživenej značky sa ukáže aj na výstavisku Messe Wien. Retro-moderné krivky len naznačujú, čo všetko by mal dokázať, ale stoja za pohľad.

Audi prinesie do Viedne svoju novú vlajkovú loď A8, sekundovať budú RS4 Avant a A7 Sportback. Konkurenti z Bavorska zasa do hlavného mesta Rakúska dovezú svoj hybridný model i8 v novej verzii Roadster.

Bugatti privezie Chiron. Automobilka DS zasa dovezie DS 7 Crossback. Ukáže sa aj nový Duster od Dacie. Fanúšikovia americko-nemeckej značky Ford sa tiež majú na čo tešiť, pretože modrý ovál privezie faceliftovaný Mustang, krovie mu budú robiť Ford EcoSport a Turneo Custom.

Zdroj: Ford

Honda privezie Clarity FuelCell a tiež kompletnú rodinu Civicov doplnenú o nový naftový motor. Hyundai láka na novú Konu a i30 Fastback, či i30 N. Jaguar dovezie E-PACE, Jeep zas Compass.

Lada Vesta SW a Lada Vesta SW Cross – sú veľkým ťahákom. Lada hlási návrat na Európske cesty a k bežnej Veste, pribúdajú aj tieto parádnosti.

Range Rover privezie nový Range Rover a Range Rover Sport PHEV. Lexus má pripravenú vlajkovú loď LS 500h. Mercedes dovezie aj GLC 63 AMG, aj Triedu X.

Z Japonska do Viedne príde Mitsubishi Eclipse Sport, Nissan dovezie Leaf. Porsche si nachystalo 911 GT3, Renault zas Mégane R.S. Rolls Royce dovezie novú vlajkovú loď Phantom. SsangYong zas nový Rexton.

Zdroj: Renault

SEAT ponúkne Leon Cupra R, Subaru novú generáciu modelu XV. Toyota má prichystaný aktualizovaný Land Cruiser a Yaris GRMN.

Autosalón vo Viedni trvá od 11. do 14. januára, teda od štvrtka do nedele. Fanúšikom automobilizmu odporúčam vyraziť na autosalón najlepšie hneď v prvý deň – ak chcú dôjsť priamo na miesto autom. Ak radšej vyrazíte vlakom a metrom, hustá premávka pred výstaviskom vás nebude obťažovať. Ideálne je kúpiť si kombinovaný lístok na vlak aj metro. Na výstavisko frčí linka U2, od najbližšej vlakovej stanice je to (cez Dunaj) z nášho smeru len pár zastávok.

Zdroj: carscoops.com

Lístky kúpite nielen na mieste, ale aj online. Ešte stále si môžete zakúpiť špeciálny lístok na prvý novinársky deň – 10. januára. Stojí 21 eur. Štandardné vstupné je za 10,5 €, kupuje sa na konkrétny deň. Môžete tiež kúpiť zľavnený lístok „afterwork“ teda po práci, na ktorý je možné prísť od 15.00 do 18.00 – za 9 eur. Viac informácii nájdete priamo na stránke autosalónu.  

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo