2016-10-13 19:07:56
Autosalón Nitra 2016
Autosalón Nitra 2016
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Pozrite si to najzaujímavejšie z AUTOSHOW NITRA 2016. Toto vás čaká!

Dnes začal autosalón v Nitre. Program vyvrcholí cez víkend. Pozrite si to najzaujímavejšie.

Nitriansky autosalón ako vždy, tak aj tento rok patrí k najvýznamnejším jesenným automobilovým udalostiam na Slovensku. Jeho význam je o to väčší o čo bližšie je Nitra k srdcu Slovenska. Práve vďaka výbornej polohe mesta sa do Nitry chystajú návštevníci aj z východnejších častí Slovenska, pre ktorých je jarný bratislavský autosalón príliš ďaleko. Do Nitry navyše priviezli automobilky niekoľko noviniek, ktoré v Bratislave uvidíme až budúci rok.

Ak ste z tých, ktorí účasť na Autoshow Nitra 2016 ešte stále zvažujú, ponúkame vám fotografie priamo z výstaviska, ktoré dokumentujú nielen atmosféru na výstavisku, ale tiež tie najzaujímavejšie automobily (a iné), ktoré na výstavisku Agrokomplex počas nasledujúcich dní môžete vidieť.

Výstavisko okrem nových modelov automobilov rôznych značiek ponúka aj toho roku bohatý sprievodný program, ktorý dopĺňajú stánky z jedlom, nápojmi a cukrovinkami kam len oko dohliadne. Kritik by povedal, že jedla je na výstavisku viac než áut, my tvrdíme, že takéto porovnanie by bolo určite zaujímavé a rozhodnúť by musela výsledná hmotnosť.

Na nitrianskom výstavisku môžete nájsť automobily značiek Ford, Hyundai, Mazda, Citroen, Volkswagen, SEAT, Škoda, Jaguar Land Rover, Peugeot, Renault, Dacia, Kia, Volvo, Mahindra, Lada, Suzuki, Tesla a ďalších. Medzi najzaujímavejšie modely rozhodne patrí nový Superb vo výbave Sportline, Hyundai Ioniq, Peugeot 3008, Suzuki Baleno, Suzuki S-Cross, Tesla Model X, Citroen C3, Jaguar F-Pace, Renault Scénic, Kia Niro, SEAT Ateca, VW Tiguan a ďalšie.

Zdroj: Ján Hargaš

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

Zabudnúť netreba ani na bohatú zbierku veteránov, či auto doplnkov.

Na záver musíme spomenúť aj nový slovenský športový automobil, ktorý na nitrianskom autosalóne zažíva svoju oficiálnu výstavnú premiéru. Je ním športové kupé Brutal. Automobil vyvinutý a postavený na Slovensku patrí k slovenským zázrakom, na ktoré môžeme byť právom hrdí.

Výstavisko Agrokomplex bude pre automobilových nadšencov otvorené od 13. do 16.10, teda rovné štyri dni a to od 9:00 do 18:00, v nedeľu od 9:00 do 17:00. Vstupné je 5 eur, parkovací lístok stojí 4 eurá na automobil, zľavnené vstupné je za 3 eurá. Zľavnené vstupné môžu získať študenti, dôchodcovia a osoby ZŤP, resp. sprievodná osoba ZŤP. 

Zdroj: Ján Hargaš

jh

Komentáre k článku


Stream naživo